Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Greenpeace protesteaza impotriva proiectului Rosia Montana

Greenpeace protesteaza impotriva proiectului Rosia Montana
Reprezentantii organizatiei Greenpeace au organizat vineri o actiune de protest in fata Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), in legatura cu procedura de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul Rosia Montana.Aceasta manifestatie neautorizata a fost oprita, dupa cateva minute, in mod pasnic, cu ajutorul fortelor de ordine. MMGA invita reprezentantii Greenpeace, precum si pe cei ai altor ONG-uri sa participe la dezbaterile asupra proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana, care vor avea loc luni, 21 august, la ROMEXPO Bucuresti, incepand cu ora 16,30, unde acestea vor avea ocazia sa-si exprime, in mod organizat, punctele de vedere.
De cealalta parte, Greenpeace ca ministrul mediului si gospodaririi apelor, Sulfina Barbu, nu a raspuns pozitiv sesizarilor transmise de organizatie.

"Regretam ca d-na Barbu nu a raspuns satisfacator contestatiei depuse de Greenpeace, in care erau evidentiate motivele pentru care procedura de evaluare a impactului asupra mediului este ilegala. In loc de raspuns, d-na Barbu continua sa tolereze ilegalitatile", a declarat Herwig Schuster, coordonator campanii Greenpeace.

Reprezentantii Greenpeace au anuntat ca vor fi prezenti la consultarea publica de luni si vor atrage atentia in continuare asupra "acestui proiect dezastruos".

"Suntem foarte increzatori ca in cele din urma proiectul Rosia Montana nu va fi realizat. Dar este pacat ca sunt investiti atatia bani publici si sunt facute atatea eforturi pentru procedura de evaluare a impactului asupra mediului, un proces care se va dovedi atat ilegal, cat si inutil", a concluzionat Herwig Schuster.

Bloombiz
si


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 725 ori