Grecii, optimisti in fata epidemiei de coronavirus: Nu e o amenintare, ci o oportunitate!

Vineri, 14 Februarie 2020, ora 13:51
6330 citiri
Grecii, optimisti in fata epidemiei de coronavirus: Nu e o amenintare, ci o oportunitate!
Foto: Pixabay

Ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, a estimat ca impactul epidemiei cu noul coronavirus asupra sectorului turismului din Grecia va fi minim, in cazul in care va exista, iar obiectivul autoritatilor de la Atena de a avea o jumatate de milion de vizitatori chinezi in 2021 ramane neschimbat, informeaza publicatia Kathimerini.

Sectorul turismului este responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut al Greciei.

Vorbind la postul de televiziune ERT, Theocharis a declarat: "aproximativ 60% - 70% din rezervarile din China au fost anulate pana in acest moment", dar a respins posibilitatea "reconsiderarii zborurilor aeriene directe intre Atena si Shanghai".

Impactul asupra sectorului turismului din Grecia va fi probabil foarte redus deoarece "in afara de cei 31,35 milioane de turisti pe care i-am avut anul trecut, nu sunt inclusi cei 5,5 milioane de pasageri de pe navele de croaziera, din care doar 200.000 erau chinezi", a precizat oficialul elen.

Acesta a explicat ca ar putea exista si efecte pozitive pentru Grecia daca tara arata ca nu are probleme cu virusul iar strainii care si-au anulat vacantele in Orientul Indepartat aleg in schimb Marea Mediterana.

Intr-un recent interviu acordat Reuters, Harry Theocharis afirmase ca in 2019 veniturile Greciei din turism au crescut cu 12-15% comparativ cu un nivel de aproximativ 16 miliarde euro in 2018, ca urmare a unei cresteri de 4-5% a sosirilor de turisti.

Turismul este un motor-cheie al economiei Greciei, tara care in 2018 a pus capat celui de-al treilea program de asistenta financiara internationala convenit dupa criza financiara din 2010.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#coronavirus Grecia, #Grecia epidemie coronavirus , #stiri Impact