Ghetea (ARB): Taxarea suplimentara a bancilor din Romania ar fi incorecta

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 21:54
1518 citiri
Ghetea (ARB): Taxarea suplimentara a bancilor din Romania ar fi incorecta

O eventuala taxare suplimentara a bancilor care opereaza in Romania impusa de Comisia Europeana ar fi incorecta, in conditiile in care statul roman nu a fost nevoit sa salveze bancile, a declarat joi presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, citat de NewsIn.

"As vrea sa exprim un punct de vedere al comunitatii bancare cu privire la o idee care se vehiculeaza in ultimul timp, la nivel european, la nivelul Comisiei Europene si anume suprataxarea bancilor.

Comunitatea bancara din Romania considera ca ar fi incorect pentru bancile care opereaza in Romania sa fie suprataxate, in conditiile in care statul roman nu a fost obligat sa sustina de-a lungul ultimilor ani sistemul bancar romanesc prin infuzii de capital, prin diverse alte metode in sensul ajutorarii sistemului bancar", a spus Radu Gratian Ghetea, cu ocazia vizitei vicepresedintelui Comisiei Europene, responsabil pentru Industrie si Antreprenoriat, Antonio Tajani.

El a declarat ca, daca la nivel european se va hotari acest lucru, atunci Romania nu se va putea opune. "In acest moment, cum e la nivel de dezbatere, as vrea sa mentionez acest punct de vedere si anume ca nu ar fi corect sa fie taxate bancile care nu au fost sustinute", a mai spus Ghetea.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, a declarat miercuri ca este nevoie sa se faca o analiza a modului in care UE ar putea creste taxarea bancilor si impactul acestei deciziei asupra Romaniei. "Sa nu ne trezim cu bancile ca vor avea probleme", a avertizat Gheorghe Gherghina.

#banca, #sistem bancar, #ghetea, #taxare banci, #taxare suplimentara banci , #stiri Impact