Gherghina, Ministerul Finantelor: Este foarte posibil sa avem o revizuire a cresterii economice pe 2012

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 12:29
1510 citiri
Gherghina, Ministerul Finantelor: Este foarte posibil sa avem o revizuire a cresterii economice pe 2012

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina a declarat, miercuri, ca este posibila o revizuire a cresterii economice pe 2012, nu neaparat din cauze interne, ci din motive legate de functionarea restului Uniunii Europene, potrivit Mediafax. 

"E foarte posibil sa avem o revizuire a cresterii pe 2012, nu atat datorita a ceea ce se intampla in Romania, cat a legaturilor cu alte state din UE", a declarat Gherghina.

Gherghina a adaugat ca, in acest context, vor trebui analizate cu atentie modalitatile de stimulare a cresterii in statele UE, dar si maniera in care va reusi Romania sa se integreze in acest cadru. "Romania este o tara care primeste de la UE mai mult decat contribuie in momentul de fata", a spus secretarul de stat.

Secretarul de stat a aratat ca resursele directe ale UE ar putea sa creasca prin taxarea bancilor, varianta pe care Romania.

"Resursele directe ale UE ar putea sa creasca prin taxarea bancilor, lucru pe care si noi il studiem si avem nevoie de elemente suplimentare pentru a vedea impactul asupra Romaniei. Sa nu ne trezim cu bancile care vor avea probleme, ceea ce va genera probleme mai departe. Va trebui sa facem impactul foarte atent", a explicat Gherghina.

Gherghina a mai spus ca pentru Romania cel mai important suport de dezvoltare si crestere economica il reprezinta resursele de la UE care pot fi utilizate in cresterea economica.

Prognoza actuala a Guvernului indica pentru anul viitor o crestere economica de 3,5-4% si ar putea fi modificata in curand, in urma discutiilor cu reprezentantii FMI si cei ai Comisiei Europene.

Presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghizdeanu, a declarat marti ca performanta foarte buna a agriculturii, care ar putea duce cresterea economica din acest an la 1,7%, limiteaza avansul PIB din 2012, prin efectul de baza, iar riscurile de pe pietele partenere fac posibila o reducere a prognozei de crestere pentru 2012 spre 3%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere economica, #minister finante , #stiri Impact