Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Geoana: Impactul social al masurilor anuntate de Basescu, o mica bomba nucleara

Geoana: Impactul social al masurilor anuntate de Basescu, o mica bomba nucleara

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat, vineri, la inceputul unei dezbateri a Institutului Aspen, ca masurile de reducere a cheltuielilor bugetare anuntate de Traian Basescu pot fi asemuite cu "o mica bomba nucleara", precizeaza Mediafax.

Geoana a opinat ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa aiba o consultare politica, inclusiv cu opozitia, inainte de a anunta masurile care ar putea fi luate de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

El a adaugat ca astfel de anunturi se fac, intr-o democratie consolidata, dupa un dialog care sa creeze "o minima punte de comunicare".

"Impactul social al acestor masuri poate fi asemuit cu un fel de mica bomba nucleara in plan social, pentru ca este clar in acest moment ca impactul asupra veniturilor pensionarilor, salariatilor bugetari si al somerilor din Romania va fi dramatic", a spus Geoana.

El a apreciat ca eventuala economie la bugetul de stat care ar putea fi facuta prin reducerea cu 25% a fondului de salarii si cu 15% a pensiilor si ajutoarelor de somaj este de "un modest" 2% din PIB, in timp ce deficitul bugetar ar trebui redus cu 6 procente.

Geoana a spus ca "principalul canal de risipa, de hotie, de coruptie" este in zona achizitiilor publice, prin "contracte date dirijat catre clientela politica".

"In zona achizitiilor publice ar trebui sa intervina statul cel mai mult. Nu cred ca din punct de vedere economic scaderea puterii de cumparare a aproape 7 milioane de romani reprezinta o solutie economica", a mai afirmat presedintele Senatului.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1480 ori