Gama Ford Transit/Tourneo Connect - aspect nou, calitate ridicata

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 16:46
2451 citiri
Gama Ford Transit/Tourneo Connect - aspect nou, calitate ridicata

Modelele Ford Transit Connect si Tourneo Connect au devenit mai atractive. Noua gama Ford Transit/Tourneo Connect are un aspect nou, actual, prezentand caracteristici noi si niveluri ridicate de calitate. Transit Connect va fi disponibil in peste 50 de piete globale.

„Am introdus „kinetic design” la gama noastra de autoutilitare de mici dimensiuni prin noua autoutilitara Fiesta si am dorit sa aducem mai aproape Transit/Tourneo Connect de imaginea recenta a familiei”, a spus Chris Bird, director design, Ford of Europe. 

Bara de protectie si grila fata revizuite au forma trapezoidala caracteristica Ford of Europe, iar noile faruri si stopuri completeaza aspectul actual.

Interiorul a fost supus unui proces important de modernizare. Designul noului bord a fost influentat de Ford S-MAX – un model important al game Ford of Europe. Bordul si volanul poarta semnatura noului Ford Fiesta, impreuna cu noile modele de scaune si schema revizuita de culori de interior, rezultatul fiind un mediu extrem de confortabil si asemanator cu cel al unui autoturism.

Noul bord si zona centrala, precum si raftul din plafon cu o latime egala cu a acestuia, ofera un spatiu de depozitare generos pentru sofer si pasager, iar suportul pentru dosare montat in centrul bordului va ajuta in activitatile zilnice de transport.

Siguranta Connect
 
Pentru noul model, Ford ofera optional controlul interactiv al dinamicii automobilului (Interactive Vehicle Dynamics - IVD) pentru intreaga gama. IVD pentru gama Connect include: controlul electronic al stabilitatii (Electronic Stability Program – ESP), controlul tractiunii (Traction Control System – TCS), franarea cu evitarea blocarii rotilor (Anti Lock Brakes - ABS), asistenta la franarea de urgenta (Emergency Brake Assist - EBA), control activ antideriva (Active Yaw Control - AYC), precum si sistemele anti-rasturnare (Roll Over Mitigation - ROM) si de asistenta la balansare (Roll Movement Intervention - RMI).

Sistemele antirasturnare (ROM) si de asistenta la balansare (RMI) sunt integrate in sistemul ESP pentru a creste si mai mult siguranta conducerii. In timp ce aceste sisteme integrate franeaza rotile din fata, cuplul motorul este redus la zero. Aceste actiuni combinate genereaza subvirarea si reduc viteza de deplasare a vehiculului pentru a scadea acceleratia laterala si a micsora posibilitatea rasturnarii. Imediat ce posibila situatie de rasturnare dispare, sistemul opreste franarea si interventia motorului pentru continuarea conducerii normale.

Electronica noului sistem de franare include de asemenea functia de pornire asistata in panta (Hill Launch Assist – HLA). Folosita mai intai la autoturismele Ford de dimensiuni mari si de lux, aceasta tehnologie foloseste sistemul de franare pentru a opri vehiculul in panta si a impiedica inaintarea necontrolata a acestuia. HLA mentine presiunea pe sistemul de franare si asigura o intarziere de doua secunde si jumatate atunci cand soferul isi muta piciorul de pe pedala de frana pe cea de acceleratie.

Pe langa modificarile care tin de partea electronica, sistemul de franare a fost imbunatatit prin trecerea la discuri ventilate fata si discuri pline spate pentru toate versiunile. Toate aceste imbunatatiri asigura faptul ca noile modele Connect ofera o siguranta activa sporita in toate situatiile de conducere, indiferent de conditiile de incarcare.

Dotarile Connect

Incepand cu modelul de baza, dotarile standard includ geamurile electrice si sistemul de inchidere dubla cu telecomanda. Incepand cu seria Trend, dotarile standard includ faruri de ceata, oglinzi electrice si parbriz incalzit, in timp ce aerul conditionat si computerul de bord sporesc confortul interior.

Varful de gama, modelul cu ampatament scurt Limited ofera dotari precum manere si oglinzi de culoarea caroseriei, geamuri fumurii si senzori spate de parcare. Interiorul este imbunatatit prin implementarea unor dotari precum luminile automate, stergatoarele automate, oglinda interioara heliomata si airbagurile de impact lateral ca dotare standard. Modelul Limited ofera din standard jante din aliaj de 15 inch.

Gabriela Garjoaba

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#ford, # transit, # generatie, # gama, # calitate , #stiri Impact