Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gabriel Resources a finalizat oferta publica de actiuni pentru acoperirea costurilor aferente proiectului de la Rosia Montana

Gabriel Resources a finalizat oferta publica de actiuni pentru acoperirea costurilor aferente proiectului de la Rosia Montana

Gabriel Resources Ltd. a finalizat oferta publica de actiuni pentru companie si actionarii ei minoritari - inclusiv statul roman, pentru acoperirea costurilor necesare constructiei Proiectului minier de la Rosia Montana, informeaza compania.

Incasarile brute totale, incluzand optiunea de extra-alocare de actiuni exercitata recent, se ridica la 156,3 milioane dolari canadieni.

Gabriel Resources intentioneaza sa utilizeze aceste venituri pentru achizitionarea drepturilor de acces pe proprietate, pentru finalizarea proiectului tehnic detaliat, pentru comandarea echipamentelor care necesita un termen lung de livrare, precum si pentru demararea activitatilor de constructie a noilor localitati de la Piatra Alba si Dealul Furcilor - Alba Iulia si constructia initiala de amplasament si excavare.

Restul fondurilor necesare pentru construirea Proiectului Rosia Montana, estimate la 600 milioane dolari, vor fi furnizate de banci internationale, sub forma de imprumut. Compania estimeaza ca imprumutul va fi finalizat in paralel cu aprobarea Studiului de Impact asupra Mediului (SIM).

'Anticipam ca acest lucru sa completeze finantarea din capital propriu necesara dezvoltarii proiectului nostru de la Rosia Montana', a declarat presedintele - director general, Alan R. Hill.

Gabriel Resources este o companie canadiana dedicata mineritului responsabil si dezvoltarii comunitatilor in care actioneaza. Gabriel Resources Ltd este principalul actionar al Rosia Montana Gold Corporation S.A. (RMGC) si detinatoarea licentei de exploatare. Compania are intentia de a dezvolta in Rosia Montana, in muntii Apuseni din Romania, cel mai mare proiect de minerit al aurului si al argintului la suprafata din Europa.

Activitatile de exploatare propuse pentru Rosia Montana sunt planificate sa dureze 16 ani si vor consta din activitati conventionale de exploatare in cariera cu tehnici de perforare, puscare, incarcare cu excavatoare hidraulice si de transport al minereului cu basculante. Vor fi exploatate patru cariere, Cetate, Carnic, Orlea si Jig, ultimele doua urmand sa fie initiate in anul al saptelea, respectiv in anul al noualea de exploatare.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 977 ori