Gabriel Resources: 27 mil. euro pentru Rosia Montana, in 2010

Joi, 11 Martie 2010, ora 23:20
1970 citiri
Gabriel Resources: 27 mil. euro pentru Rosia Montana, in 2010

Compania canadiana Gabriel Resources a alocat un buget de 38,4 milioane de dolari canadieni (27,3 milioane de euro), pentru proiectul Rosia Montana in 2010, suma fiind necesara pentru intretinerea activelor si studiul de impact asupra mediului.

Dupa incheierea evaluarii de mediu, Gabriel Resources estimeaza cheltuieli suplimentare de 93 milioane dolari canadieni (66,1 milioane euro) pentru achizitia unor terenuri sau accelerarea activitatii pentru obtinerea permiselor si acordurilor necesare obtinerii aprobarilor de constructie, potrivit raportului financiar.

La acestea se vor adauga costuri de sase milioane de dolari canadieni (4,26 milioane de euro). Investitorul canadian arata in raport ca schimbarea Guvernului de la finele anului trecut a adus un dialog mai activ cu autoritatile romane, un interes mai ridicat si o crestere a vointei politice pentru proiect.

Ultimul mare obstacol pentru derularea proiectului Rosia Montana este avizarea studiului de impact asupra mediului. Investitia a generat numeroase controverse, cele mai multe legate de impactul exploatarii asupra mediului si de conservarea siturilor arheologice din Muntii Apuseni.

Compania detine 80,46% din capitalul social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), in timp ce statul roman controleaza 19,31% din actiuni, prin compania Minvest Deva, iar alti actionari cumuleaza 0,23% din titluri.

RMGC dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, cu costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimeaza ca va extrage 626.000 de uncii de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei.

O uncie de aur este echivalentul a 28,3 grame.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#aur, #gabriel, #resources, #rosia, #montana , #stiri Impact