Franta nu va recupera niciodata integral terenul pierdut in timpul crizei economice

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 12:23
1240 citiri
Franta nu va recupera niciodata integral terenul pierdut in timpul crizei economice

Franta nu va recupera niciodata tot terenul pierdut in timpul crizei financiare mondiale, cu toate ca economia va reusi sa revina la ritmurile de crestere anterioare acestor probleme, apreciaza institutul national francez de statistica, preluat de publicatia Le Figaro, precizeaza Mediafax.

"Criza reprezinta un soc macroeconomic major si poate avea un impact negativ de durata asupra pietei muncii, capitalului si productivitatii. Aceste probleme au tendinta de a afecta simultat atat cererea, cat si oferta", explica institutul de statistica.

Pierderea unei parti din venituri in timpul crizei si cresterea datoriilor vor afecta dezvoltarea economica, adauga institutia.

"Criza a facut ca Franta sa piarda, iremediabil, 3% din Produsul Intern Brut prin reducerea veniturilor sociale si din taxe", apreciaza directorul general al institutului francez de statistica, Jean-Philippe Cotis. Nici Fondul Monetar International nu este mai optimist, titreaza Le Figaro.

Fondul subliniaza, intr-un raport, ca revenirea economica a Frantei a ramas fragila, iar perspectivele sunt foarte incerte.

#franta recuperare criza economie , #stiri Impact