Ai o afacere cu impact social? Iata cum poti obtine o finantare de 15.000 de euro!

Luni, 07 Mai 2018, ora 12:08
3437 citiri
Ai o afacere cu impact social? Iata cum poti obtine o finantare de 15.000 de euro!
Foto: CC0 Creative Commons

Fundatia NESsT Romania lanseaza, in parteneriat cu Fundatia UniCredit, UniCredit Bank si UniCredit Business Integrated Solutions, competitia "Puterea afacerilor sociale - Program strategic de sustinere financiara si de consolidare a capacitatilor pentru afaceri sociale cu impact sporit in Romania".

In acest program se pot inscrie pana pe 8 iunie 2018 intreprinderi si afaceri sociale, infiintate si conduse de ONG-uri (asociatii, fundatii), cooperative sau diferite tipuri de entitati comerciale (PFA, SRL, II) care urmaresc rezolvarea unei probleme sociale.

Maurizio Beretta, Chairman Fundatia UniCredit, declara: "Ne bucuram sa sustinem din nou aceasta competitie de granturi pentru afaceri sociale in Romania. Obiectivul nostru este sa dezvoltam capacitatea afacerilor sociale din Romania care, prin solutii inovative de business, contribuie la incluziunea sociala a persoanelor din categorii defavorizate si la cresterea economiei locale. Suntem convinsi ca granturile si orele de consultanta oferite castigatorilor vor aduce un plus de valoare considerabil grupurilor tinta vizate de acestia."

Prin acest program, NESsT si UniCredit vor sprijini dezvoltarea unor afaceri sociale existente, care creeaza locuri de munca si / sau oportunitati reale de generare de venituri sau ofera servicii de plasare pe piata muncii pentru grupuri defavorizate.

In cadrul competitiei, trei afaceri sociale pot castiga granturi in valoare de 15.000 euro fiecare si servicii de consultanta de business pentru un an de zile.

Castigatorii vor avea sansa de a obtine un premiu suplimentar in valoare de 5.000 de euro - oferit de Fundatia UniCredit sub initiativa "Your Choice, Your Project" afacerii sociale care primeste cel mai mare numar de voturi din partea angajatilor Grupului UniCredit.

Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare in cadrul UniCredit Bank, explica demersul de sustinere a afacerilor sociale: "De-a lungul celor 6 ani in care am sustinut programul NESsT de dezvoltare a afacerilor sociale, am observat potentialul deosebit al acestor antreprenori de a genera valoare in comunitati.

Antreprenorii sociali sunt cei care care contribuie la crearea de locuri de munca sau generarea de venituri suplimentare pentru grupuri excluse de pe piata muncii. Sunt acei curajosi cu inima mare, dar si cu minti creative, care gasesc solutii inovative atat la probleme de business, cat si la probleme sociale.

Ne bucura faptul ca prin acest demers sustinem atat economia locala, cat si economia sociala, un domeniu extrem de important pentru dezvoltarea Romaniei".

Pentru a fi eligibili, participantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: afacerea sa fie inregistrata legal si sa aiba sediul in Romania, sa dovedeasca faptul ca aceasta este motivata de rezolvarea unei probleme sociale si ca are un scop social, sa se afle intr-una dintre etapele urmatoare de dezvoltare - faza de validare a modelului de business, faza de pre-scalare sau faza de scalare.

Girolamo Antonucci, Branch Manager al UniCredit Business Integrated Solutions Romania, evidentiaza implicarea angajatilor in program: "Continuam si in acest an, la nivel de Grup, misiunea de a promova afacerile sociale si de a ne implica in sustinerea lor prin proiectul Your Choice, Your Project.

Incepem prin a ne vota afacerea sociala favorita, dar nu ne oprim aici. Investim direct, prin lucru alaturi de castigatori, prin impartasirea "know-how-ului" de care dispunem si training, folosindu-ne de abilitatile si competentele noastre specifice, pornind de la nevoile antreprenorilor, pentru a-i ajuta sa se dezvolte".

Principalele etape ale proiectului sunt urmatoarele:

  • 26 aprilie - 8 iunie - perioada de inscrieri in competitie;
  • 8 - 15 iunie - reprezentantii NESsT aleg un numar de maxim 12 finalisti care vor intra in program;
  • 25 iunie - 20 iulie - finalistii vor participa la un workshop de 2 zile si se vor pregati alaturi de specialistii NESsT pentru a-si sustine planul de crestere a afacerii in fata comisiei de investitie;
  • 26 iulie - pitchul finalistilor, in urma caruia o comisie de investitie (formata din reprezentanti ai grupului UniCredit, reprezentanti ai mediului de business si ai Fundatiei NESsT) va selecta cele trei afaceri care primesc granturile;
  • august 2018 - mai 2019 - acordarea granturilor si a sprijinului de tip incubare de afacere pentru castigatori.

Mai multe informatii despre program si formularul online de aplicare puteti gasi accesand acest link.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#afaceri sociale, #granturi afaceri sociale, #Fundatia NESsT Romania , #stiri Impact