Feldstein - SUA ar putea avea parte de cea mai grava recesiune din ultima vreme

Vineri, 14 Martie 2008, ora 16:36
1054 citiri
Feldstein - SUA ar putea avea parte de cea mai grava recesiune din ultima vreme

Statele Unite au intrat intr-o recesiune care s-ar putea dovedi "mult mai severa" decat cele din ultima vreme, potrivit fostului presedinte al Biroului National pentru Studii Economice, Martin Feldstein, citat de Reuters."Situatia este foarte grava, situatia se inrautateste si exita riscul sa ajunga devina extrem de dificila", a declarat Feldstein in cadrul unui discurs.


NBER este un grup privat considerat arbitrul ciclurilor economice din Statele Unite.


Feldstein a spus ca dobanda federala de finantare se indreapta catre nivelul de 2%, fata de 3% in prezent. Acesta a adaugat ca diminuarea dobanzii de politica monetara nu va avea acelasi impact in actualul context, in ceea ce priveste reabilitarea activitatii economice.


"Politica monetara nu mai ofera o sustinere prea mare in prezent. Sunt ingrijorat din cauza lipsei de lichiditate din pietele de credit", a mai spus Feldstein.


Noile facilitati de creditare anuntate joi de Federal Reserve, "ar putea ajuta intr-o mica masura, insa riscurile vor persiste in legatura cu institutiile care iau imprumuturi de la banca centrala, fapt ce nu aduce nicio schimbare legata de capitalul acestora", a explicat Feldstein.


Feldstein a subliniat "factorii puternici care vor continua sa determine o accentuare a inflatiei".