Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Europa extinde variantele de salvare a tarilor indatorate

Europa extinde variantele de salvare a tarilor indatorate

Zona euro este pe punctul de a-si extinde fondul de salvare pentru tarile indatorate, iar liderii par determinati sa obtina aprobarea in parlamentul german, dupa ce, marti, a fost validat si de legiuitorii finlandezi.

Insa dezbaterea dintre cei care ar trebui sa rezolve criza din zona euro a trecut deja la doua probleme cu adevarat spinoase: o expansiune radicala a libertatii planurilor de salvare si posibilitatea de a reduce datoria Greciei, scrie The Wall Street Journal.

Esecul elen in reducerea deficitului bugetar determina unele guverne europene, in frunte cu Germania, sa reexamineze programul international de bailout pentru Atena, potrivit unor oficiali implicati in discutii.

In schimb, Germania se afla sub presiunea de a accepta sa influenteze fondul de salvare al zonei euro prin folosirea resurselor proprii in asa fel incat sa isi ultiplice impactul, adauga sursele.

Discutiile despre ambele probleme ar trebui sa conduca la urmatorul pas in luna octombrie, odata ce toate tarile din zona euro vor fi validat setul anterior de schimbari la fondul de salvare.

Schimbarile, acceptate in luna martie si iulie de liderii europeni, nu au fost inca implementate. Ele ar trebui sa ridice capacitatea de creditare a fondului pana la 440 miliarde de euro, de la aproximativ 250 de miliarde de euro si sa permita flexibilitatea in ceea ce priveste utilizarea finantelor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 962 ori