Euro se indreapta spre cel mai slab trimestru de la jumatatea lui 2010

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 20:29
1102 citiri
Euro se indreapta spre cel mai slab trimestru de la jumatatea lui 2010

Euro s-a depreciat vineri fata de dolar si se indreapta spre cel mai slab trimestru de la jumatatea lui 2010, in timp ce aurul a avut cea mai buna performanta trimestriala din acest an, investitorii fiind speriati de lipsa unei solutii credibile pentru criza datoriilor tarilor din zona euro, relateaza Mediafax.

Temerile privind default-ul (incetare de plati) Greciei si impactul asupra bancilor din Europa s-au amplificat in ultimele luni.

Combinate cu incetinirea economiei mondiale, aceste temeri au determinat investitorii sa evite activele riscante, precum euro si dolarul austrialian, si sa se refugieze in dolarul american si aur.

Analistii considera ca deprecierea euro ar putea continua, dupa ce datele sub asteptari privind vanzarile de retail din Germania au scos in evidenta perspectivele economice nefavorabile din zona euro.

Investitorii cred totodata ca majorarea fondului de stabilitate din zona euro este insuficienta sa protejeze tari mari precum Italia si Spania, ca si sectorul bancar european.

"Acest declin a fost determinat de o combinatie intre criza datoriilor suverane, incetinirea cresterii economice si ineficienta liderilor din Europa si ma astept ca tendinta sa se mentina in trimestrul patru", a declarat Omer Esiner, analist sef la Commonwealth Foreign Exchange din Washington.

El a aratat ca daca nu vor avea loc surprize mai din partea liderilor europeni, o tinta de 1,2-1,25 dolari pentru un euro este realista.

Euro s-a depreciat vineri cu 1,1%, la 1,34415 dolari pe unitate si se apropie de un minim al ultimelor opt luni, de 1,3360 dolari pe untiate atins luni.

Moneda europeana este pe cale sa incheie trimestrul al treilea cu un declin de 7,3% si de 6,5% in aceasta luna, cea mai mare pierdere din ultimele zece luni.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro, #trimestru, #dolar, #curs valutar , #stiri Impact