Erste, profitul net de 260 mil euro in T1

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 09:16
1217 citiri
Erste, profitul net de 260 mil euro in T1

Profitul net dupa plata intereselor minoritare al grupului Erste a crescut in primul trimestru cu 2,1%, la 260,6 milioane de euro, datorita scaderii costurilor de risc si in pofida impactului negativ de 47,9 milioane de euro al introducerii taxei bancare in Austria si Ungaria, conform Mediafax.

Profitul operational al grupului Erste a scazut in primul trimestru cu 3% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 953,6 milioane de euro, in contextul diminuarii veniturilor operationale si avansului costurilor operationale.

Veniturile operationale obtinute de grup s-au redus in primul trimestru cu 1,7%, la 1,9 miliarde de euro, in principal din cauza scaderii veniturilor nete din dobanzi cu 2,1%, la 1,29 miliarde de euro, care nu a putut fi compensata in totalitate de majorarea veniturilor nete din comisioane cu 2,1%, la 481,2 milioane de euro.

Totodata, venitul net din tranzactionare obtinut de Erste a ramas constant comparativ cu anul precedent, la valoarea de 139,7 milioane de euro.

Pe de alta parte, cheltuielile administrative generale au avansat cu 1% in primul trimestru, la 963 milioane de euro, iar raportul cost/venit a urcat la 50,2%, de la 49,25 in perioada ianuarie-martie 2010.

Costurile de risc s-au diminuat in primul trimestru cu 13,4%, de la 531,2 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 460,1 milioane de euro, ca urmare a revenirii progresive a economiilor din Europa Centrala si de Est.

"Per ansamblu, indicatorii macroeconomici cheie din Europa Centrala si de Est, precum si sentimentul investitorilor fata de regiune au continuat sa se imbunatateasca. (...)

Romania si Ungaria au continuat, totusi, sa se confrunte cu probleme economice, astfel incat in aceste tari nu anticipam o crestere economica notabila inainte de cel de-al doilea semestru. Pe de alta parte, datorita evolutiilor din Cehia, Slovacia si Austria (piete care aduc aproximativ doua treimi din volumul total al afacerilor grupului), suntem convinsi ca in acest an vom reusi din nou sa ne imbunatatim in mod considerabil profitabilitatea", a declarat, intr-un comunicat, Andreas Treichl, directorul general al Erste Group Bank.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#erste, #profit net, #taxa bancara, #profit erste , #stiri Impact