Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Emiratele Arabe Unite reduc productia de petrol cu 100.000 de barili

Emiratele Arabe Unite reduc productia de petrol cu 100.000 de barili
Emiratele Arabe Unite au decis reducerea cu 100.000 de barili a productiei de petrol, conform deciziei recente a Organizatiei A¢arilor Exportatoare de Petrol de reducere a productiei cu 1,2 milioane de barili pe zi, a anuntat, miercuri, ministrul petrolului, Mohammad al-Hamili, citat de AFP. 'Suntem total decisi sa reducem productia de petrol cu 100.000 de barili pe zi, incepand de astazi, conform deciziei de la ultima reuniune a OPEC de la Doha', a declarat oficialul citat.

Emiratele Arabe Unite sunt la momentul actual a patra tara producatoare de titei din cadrul OPEC-ului, avand o productie de 2,6 milioane de barili pe zi. Rezervele dovedite sunt estimate la 97,8 miliarde barili, fiind pe locul cinci in lume, in acest sens.

OPEC a decis la reuniunea sa din 20 octombrie, reducerea productiei cu 1,2 milioane de barili pe zi (mbj) pentru a opri caderea pretului titeiului pe pietele mondiale, singurele probleme de discutat fiind modalitatile in care va fi realizata aceasta reducere.

OPEC are o cota oficiala de productie de 28 mbj, insa in realitate productia sa se situeaza undeva intre 27,5 si 28,5 mbj. In consecinta, o scadere in raport cu productia efectiva ar avea un impact mai mare asupra cantitatii de petrol disponibila pe piata.

La reuniunea s-a stabilit in mod oficial cum va fi impartita aceasta reducere intre statele membre OPEC. Urmatoarea reuniunea a OPEC se va desfasura la data de 14 decembrie in Nigeria.

Rompres


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 717 ori