Dupa China, e randul Germaniei sa atace politica monetara a SUA

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 01:14
1467 citiri
Dupa China, e randul Germaniei sa atace politica monetara a SUA

Germaniei ataca planul Rezervei Federale de a pompa 600 de miliarde de dolari in economie, dupa ce, in prealabil China s-a temut ca decizia Rezervei Federale ar putea sa-i intareasca moneda si sa-i afecteze exporturile.

Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a afirmat ca Statele Unite nu vor rezolva in acest mod nicio problema, ci vor crea mai multe in lume, arata BBC.

Oficialul de la Berlin a adaugat "cu tot respectul, politica SUA nu are logica" si a adaugat ca americanii au pompat destui dolari in piata fara sa isi rezolve problemele.

Schaeuble a precizat ca guvernul german va purta discutii bilaterale cu administratia americana pe aceasta tema si va ridica problema si la summit-ul G20 de la Seul.

Si China se teme ca decizia Rezervei Federale i-ar putea afecta exporturile si intari moneda.

Guvernatorul banii centrale, Zhou Xiaochuan, a declarat ca e vorba de o politica interna a Statelor Unite, dar ea nu este buna pentru restul lumii si va avea un impact negativ la nivel global.

Si adjunctul ministrului de Externe, Cui Tiankai, a spus ca Statele Unite au dreptul sa ia decizii interne fara sa se consulte cu alte tari, dar le datoreaza niste explicatii.

Banca centrala a SUA a anuntat miercuri ca va cheltui 600 de miliarde de dolari pentru a cumpara bonduri guvernamentale in speranta ca fluxul de bani va relansa economia.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#exporturi, # banca centrala SUA, #Germania, #dolari, #economie , #stiri Impact