Dracula Park - punct si de la capat?

Miercuri, 12 Iulie 2006, ora 04:09
1320 citiri

Proiectul Dracula Park ar putea fi resuscitat. Dupa cum a declarat noul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, idea construirii parcului de distractii ar putea fi reluata, desi nu se afla pe lista de prioritati a ministerului.Afirmatia vine la numai cateva zile dupa ce Guvernul a anulat construirea parcului la Snagov, pe motiv ca societatea Dracula Park SRL nu si-a indeplinit obligatiile contractulale. Conform contractului incheiat in 2003, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) trebuia sa asigure dreptul de utlizare pentru un teren de 460 de hectare, din comuna Snagov, pe o perioada de 49 de ani, iar SC Dracula Park SRL urma sa realizeze studiul de fezabilitate, proiectele tehnic, cele hidrologice si de impact.

Raportul intocmit de Autoritatea de control a guvernului (ACG) arata ca administrarea A"Parcului turistic si de agrement SnagovA" a fost incredintata, prin hotarare de guvern, unei firme care nu avea posibilitatea de a indeplini obiectivele contractului, firma care s-a si dizolvat intre timp. In plus, ACG a constatat ca titlul de parc industrial a fost acordat in mod illegal. Asta pentru ca terenul pe care pe care urma sa se contruiasca Dracula Park nu avea utilitatile si infrastructura necesare dezvoltarii potentialului economic, fiind de fapt o ferma agrozootehnica.

Proiectul prevedea ca parcul de distractii sa cuprinda, printre altele, un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic, un circuit auto si o pista de carting. "Ideea Dracula Park este in sine o idee interesanta, dar, la momentul respectiv, aplicarea ei a fost viciata de amestecul mai multor grupuri de interese, care au compromis proiectul," a declarat Radu Berceanu, citat de NewsIn.

Daca in cele din urma proiectul va fi abandonat, statul va trebui sa gaseasca o solutie pentru persoanele care au investit in Dracula Park.

Bloombiz

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...