Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Domeniul ''.eu'' are succes in Romania

Domeniul ''.eu'' are succes in Romania
Din luna aprilie, inregistrarea domeniilor de internet cu extensia .eu este posibila si in Romania.In ultima vreme, din ce in ce mai multe companii din Romania au clienti din Uniunea Europeana. Pentru a se putea situa la un nivel ridicat, similar cu cel european, inregistrarea unui nume de domeniu european, cu extensia .eu, a devenit o necesitate.
Printre avantajele efectuarii unei astfel de schimbari de domeniu, se numara impactul puternic la nivel de advertising, cat si costul redus (pretul pentru un domeniu .eu se situeaza in jurul a 20 de euro pe an).

Potrivit datelor furnizate de Eurid (organizatia desemnata sa administreze noua extensie pana in anul 2010), la trei luni dupa deschiderea inscrierilor pentru persoane individuale, numarul de adrese de internet cu extensia .eu a trecut pragul de 2 milioane.

In Germania, au fost inregistrate 631.000 de adrese, Marea Britanie (374.000 de adrese), Olanda (237.000 de adrese), Italia (117.000 de adrese) si Franta (110.000 de adrese).

In prezent domeniul ".eu" ocupa locul al saptelea la nivel mondial, si locul al treilea la nivel european dupa ".uk" pentru Marea Britanie si ".de" pentru Germania. Cu toate acestea domeniul ".eu" mai are multe de facut pana sa ajunga din urma cea mai populara extensie, ".com", care in prezent numara 50 milioane adrese de internet.

Pentru a obtine o extensie ".eu" nu este nevoie de cetatenia unei tari din UE, ci numai de o adresa postala de pe teritoriul Uniunii. Doritorii trebuie sa se adreseze unuia dintre cele o mie de birouri de inregistrare acreditate in lume si sa plateasca intre 12 si 100 de euro pe an. Inregistrarea este asadar posibila si prin companii din Romania.


Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 945 ori