Dezvoltatorul Impact a incheiat contracte de peste 45 mil. lei

Luni, 13 Iulie 2009, ora 12:32
1503 citiri
Dezvoltatorul Impact a incheiat contracte de peste 45 mil. lei

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor a incheiat de la inceputul anului si pana in prezent 100 de contracte in valoare de aproximativ 45,2 milioane lei, in scadere cu 16,8% fata de perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat remis luni de companie, potrivit NewsIn.

"Desi valorile locuintelor au devenit mai accesibile, in medie cu 10% fata de sfarsitul anului trecut, beneficiarii se orienteaza preponderent catre apartamentele cu doua camere, fata de cele cu trei, in anii trecuti. In schimb, sunt interesati din ce in ce mai mult de confortul asigurat de zona adiacenta locuintei, de zonele verzi si de facilitatile oferite de ansamblul in care vor trai. In acest sens, am fost avantajati de pozitionarea ansamblului urban Greenfield, inconjurat de padurea Baneasa si Tunari, precum si de regimul de inaltime redus (P+3), de asemenea pe gustul beneficiarilor", a declarat director executiv financiar al companiei Impact, Carmen Sandulescu.

De asemenea, potrivit reprezentantilor companiei, piata se orienteaza catre solutia financiara de amanare a achizitiei noului apartament, prin care un client care nu doreste sau nu se califica pentru contractarea unui credit bancar, se poate muta totusi cu chirie in noua casa, folosind parte din sumele achitate lunar ca avans in momentul in care se decide asupra achizitiei.

Reprezentantii Impact afirma ca ponderea beneficiarilor romani din totalul vanzarilor este in prezent de 100%, comparativ cu 80% anul trecut.

"Daca pana acum 10 luni accesul la credite bancare era relativ facil, acum clientii primesc integral suma dorita, in conditii mai putin relaxate. Datorita faptului ca valorile de achitare propuse de noi sunt exprimate in lei, clientul are o siguranta mai mare legata de certitudinea sumelor de plata", a mai spus Carmen Sandulescu.

In plus, compania a anuntat ca vineri, 10 iulie a fost incheiata prima tranzactie pentru achizitia pe baza programului "Prima Casa" a unui apartament cu doua camere, situat intr-un bloc din ansamblul Greenfield.

Locuinta decomandata are clasa energetica "A" si corespunde normativelor referitoare la risc seismic de grad 8,5 pe scara Richter.

Suplimentar fata de sumele garantate prin programul "Prima Casa", familia bucuresteana beneficiara urmeaza sa achite diferenta echivalenta a circa 19.000 euro din economiile depuse la banci.

Printre celelalte variante de achizitie propuse de Impact D&C se numara programul "Prima Casa 90", prin care se rezerva o locuinta si urmeaza sa fie achizitionata in peste 90 de zile, la doar 85% din valoarea casei, programul "Prima Casa 48", viitorii proprietari se pot muta in 48 de ore, avand posibilitatea de a plati valoarea in noua luni.

Compania Impact este prezenta pe piata imobiliara autohtona de aproximativ 19 ani, interval in care a dezvoltat 16 proiecte in cinci orase, cu aproape 2.000 de case si apartamente si 25.000 mp de birouri si spatii comerciale.

Actionarii principali ai companiei Impact Developer& Contractor sunt presedintele si directorul general Dan Ioan Popp, cu o detinere de 28,06%, si Daniela Sandulescu, care controleaza 11,55% din totalul actiunilor. 

 

#achizitie, #greenfield, #impact, #locuinte, #vanzari , #stiri Impact

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați
  2. Planificarea financiară pentru o familie tânără: cum se face și ce priorități ar trebui să ai
  3. Navigând în lumea bancară: cum să alegi banca potrivită pentru nevoile tale?