Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea sa vanda sapte blocuri din complexul rezidential Greenfield

Vineri, 15 Mai 2009, ora 12:46
2780 citiri
Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea sa vanda sapte blocuri din complexul rezidential Greenfield

Dezvoltatorul imobiliar Impact Development&Contractor se afla in discutii cu un investitor pentru a vinde la pachet sapte blocuri din complexul rezidential Greenfield, o decizie in acest sens urmand a fi luata in urmatoarele trei luni, a declarat vineri managerul general al firmei Dan Ioan Popp, conform Newsin.

Potrivit acestuia cele sapte blocuri care alcatuiesc Qartz din complexul Greenfield au o valoare de piata de aproximativ 7 milioane de euro.

"Daca avem un raspuns favorabil de la investitor in urmatoarele trei luni il vindem la pachet", a declarat Popp.

O alta varianta luata in considerare de dezvoltatorul imobiliar, in conditiile in care tranzactia nu se concretizeaza, presupune redimensionarea celor 98 apartamante din cele sapte blocuri, de la apartamente cu doua camere la cele cu trei sau patru.

"In nordul Bucurestiului piata inca mai suporta apartamente de trei si patru camere", a mai precizat Popp.

Complexul rezidential Greenfield este situat in nordul Bucurestiului, intre padurile Baneasa si Tunari, iar cele sapte blocuri care fac parte Qartz urmeaza a fi finalizate pana la sfarsitul anului.

Dezvoltatorul imobiliar Impact Development&Contractor (IMP) a inregistrat in primele trei luni ale anului o scadere a cifrei de afaceri cu 8,5%, comparativ cu aceeasi perioada din 2008, de la 17,73 milioane lei la 16,34 milioane de lei, potrivit datelor companiei trimise joi Bursei.

Profitul net al companiei s-a diminuat in aceeasi perioada de la 5,13 milioane lei la 1,28 milioane lei, in conditiile in care veniturile au scazut de la 50,44 milioane lei la 32,79 milioane lei.

Si cheltuielile au scazut in perioada ianuarie-martie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 44,21 milioane lei la 21,99 milioane lei.

Dezvoltatorul imobiliar estimeaza pentru 2009 o scadere a veniturilor cu 47%, de la 254,4 milioane lei la 134,6 milioane lei, si o reducere a profitului brut de 60%, la 4,1 milioane lei, de la 10,28 milioane lei obtinut anul trecut.

De asemenea, compania estimeaza ca in 2009 cifra de afaceri va fi cu circa 32% mai mica fata de cea inregistrata la nivelul anului 2008, ajungand astfel la 102,7 milioane lei, de la 151,6 milioane lei.

Actionarul principal al dezvoltatorului imobiliar este Dan Ioan Popp, care detine 28% din titluri.

 

Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
Cererea de SUV-uri a crescut la nivel mondial. Adam Morris, gazda canalului auto „ReDriven”, a întocmit propria listă de crossover-uri second hand ce trebuie evitate din cauza...
Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
O sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini este un gest cu un simbolism neobișnuit care atrage atenția oamenilor și poate indica o oportunitate importantă. Imaginația oamenilor,...
#blocuri, #complex, #dezvoltator, #greenfield, #impact, #vanzare , #stiri Impact

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem