Default-ul Greciei, costisitor pentru intreaga lume

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 13:29
1329 citiri
Default-ul Greciei, costisitor pentru intreaga lume

Default-ul (incapacitatea de plata) Greciei sau iesirea din zona euro ar avea costuri dramatice pentru statul elen, pentru regiune si economia mondiala, a declarat miercuri comisarul pentru Afaceri economice si monetare, Olli Rehn, transmite Reuters.

Rehn a afirmat in Parlamentul European ca obligatiunile zonei euro vor fi introduse numai daca vor fi insotite de o supraveghere fiscala mai stricta a celor 17 state membre.

"Permiteti-mi sa spun o vorba celor care sugereaza ca Greciei i-ar fi mai bine in afara zonei euro. Sunt in dezacord total cu acestia. Greciei si zonei euro nu i-ar fi mai bine", a spus Rehn.

El a aratat ca, indiferent din ce directie ai privi, este absolut sigur ca default-ul sau iesirea Greciei din zona euro ar avea costuri economice, sociale si politice dramatice, nu doar pentru statul elen, dar si pentru ceilalti membri ai uniunii monetare si ai UE, precum si pentru partenerii globali.

Rehn a adaugat ca criza datoriilor suverane, care dureaza de aproape doi ani, are impact asupra economiei reale, cu "presiuni extreme" asupra cresterii si pietei muncii.

#default grecia, #grecia, #grecia faliment , #stiri Impact