"Deductibilitatea dobanzii la creditele imobiliare, balon de oxigen pentru economie"

Marti, 09 Februarie 2010, ora 16:07
2100 citiri
"Deductibilitatea dobanzii la creditele imobiliare, balon de oxigen pentru economie"

Introducerea deductibilitatii fiscale pentru dobanda la creditele imobiliare ale populatiei ar putea reprezenta un balon de oxigen pentru sectorul constructiilor si ar duce la relansarea cresterii economice, considera Peter de Ruiter, reprezentantul PricewaterhouseCoopers (PwC) in Romania.

Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PwC in Romania a oferit cateva exemple de masuri fiscale care pot stimula anumite comportamente de consum si pot avea un impact semnficativ asupra relansarii economice, precizeaza Mediafax.

"In general, aceste masuri se pot axa pe imbunatatirea climatului de afaceri si de investitii. O astfel de masura simpla ar putea fi introducerea deductibilitatii fiscale pentru dobanda platita de persoanele fizice pentru creditele imobiliare. Pentru bugetul de stat impactul unei astfel de masuri ar fi nesemnificativ, dar pentru consumatori o astfel de masura de stimulare ar putea influenta decisiv decizia de a cumpara sau nu o casa. De asemenea, pentru sectorul constructiilor si in fapt pentru intreaga economie, aceasta ar putea reprezenta un balon de oxigen si ar putea duce la relansarea cresterii economice", a sustinut de Ruiter.

El a spus ca PricewaterhouseCoopers Romania considera ca autoritatile fiscale pot si trebuie sa faca mai mult pentru a imbunatati eficienta colectarii fiscale.

"Pe baza actualului cadru legislativ, Ministerul de Finante ar trebui sa poata colecta mai multe taxe decat o face in prezent. Aceasta tine indeosebi de calitatea inspectorilor fiscali, dar si de reducerea complexitatii obligatiilor impuse contribuabililor", a mai spus de Ruiter.

 

#credite, #deductibilitate, #economie, #fiscala, #imobiliare , #stiri Impact

Curs valutar

1 EUR = 4.9755 RON

0.0011

1 USD = 4.5603 RON

0.0102
  1. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  2. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  3. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  4. Sindicatele cer mai puține taxe pe muncă. „Impozitele mici sunt o iluzie”. Statul ia de peste cinci ori mai mult de la angajați decât din taxarea profitului companiilor
  5. Criză în educație: Scădere uriașă a numărului de profesori din sistemul românesc de învățământ
  6. Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
  7. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?