Cum sa te feresti de accidentele rutiere

Joi, 25 Iunie 2009, ora 10:37
1852 citiri
Cum sa te feresti de accidentele rutiere

Care este cea mai mare amenintare asupra sanatatii tale? Daca intre primele raspunsuri se numara “cancerul”, sida” sau, mai nou, “criza economica”, mai gandeste-te! Adevaratul pericol se afla in spatele volanului. Moartea intr-un accident rutier este printre cele mai frecvente pericole.

A fi sau nu victima unui accident tine de ce decizie iei in acele cateva secunde periculoase. Poti evita dezastrul, daca iti cunosti masina, capacitatile, apreciezi bine distanta si anticipezi alti factori de risc.

Concentreaza-te pe volan! 85% dintre accidente au avut loc din cauza neatentiei.

Renunta la convorbirile telefonice in timp ce sofezi! Foloseste hands-free daca discutia este desosebit de importanta.

Telefonul mobil te expune pericolelor din doua puncte de vedere:

In primul rand volanul nu trebuie nicidecum ghidat cu o singura mana. Daca trebuie sa schimbi viteza ai nevoie, neaparat, de ambele maini.

In al doilea rand, o barfa, o discutie la telefonul mobil iti distrage atentia. Daca ai chef de vorba, discuta cel mult cu ceilalti pasageri. Acestia iti vor intelege pauzele de gandire.

Poate cel mai important sfat: nu consuma alcool inainte de a te urca la volan!
Desi este dificil sa mergi la o petrecere si sa nu te poti bucura de  un vin bun sau de o bere, trebuie sa renunti!

Doar doua beri iti incetinesc viteza de reactie, iti slabesc puterea de concentrare si reflexele. Foarte multe accidente rutiere au loc din cauza consumului de bauturi alcoolice.

Aminteste-ti ca nu esti responsabil doar pentru tine, ci si pentru cei apropiati (prieteni, sotie, copii, parinti). Chiar daca supravietuiesti, moartea celor dragi va fi o povara cu care greu vei putea trai!

Nu conduce cand esti obosit! Daca nu ai dormit de ceva timp, ti se inchid ochi si de-abia iti poti stapani cascatul, mai bine lasi pe altcineva la volan. Doar o clipa si s-a naruit totul! Nu putine sunt accidentele cauzate de oboseala.

Limita de viteza nu e un moft!


Nu apasa acceleratia pana la fund! Daca tu conduci cu 120 km/h, iar celalalt sofer vine de pe contrasens cu 130 km/h, in cazul unui impact frontal, amandoi veti fi spulberati. Adaptarea vitezei la conditiile de drum este esentiala: respecta limita de viteza din localitati, slabeste acceleratia daca ploua, ninge sau este ceata.

Asadar, ochii mari la drum, anticipeaza situatiile din trafic, foloseste semnalizarile, puneti centura de siguranta, pastreaza distanta si evita harta cu ceilalti soferi!

In trafic sunt situatii si situatii, insa, daca iei in considerare aceste sfaturi, nu vei fi urmatoarea victima. Fii responsabil pentru tine si pentru viata celorlati!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#accidente, #campanie, #rutiere , #stiri Impact