Cum puteti obtine rapid o promovare

Sambata, 22 Mai 2010, ora 02:39
1425 citiri
Cum puteti obtine rapid o promovare

In conditiile economice extrem de dificile, faptul ca aveti un loc de munca reprezinta, in sine, o mare realizare, avand in vedere ca rata somajului este mereu in crestere.

Daca va doriti, totusi, ceva mai mult decat un simplu job si vreti sa avansati in cariera, indiferent de evolutia economica, nu trebuie sa fiti descurajati. Exista metode simple si eficiente de a obtine repede o promovare.

Iata cateva sfaturi pe care le puteti urma pentru a urca "treptele" companiei in care lucrati, potrivit specialistilor in resurse umane de la cel mai mare site de joburi din lume, Monster.com:

Tineti minte ce-i place sefului

Daca superiorului ii va face placere sa te aiba prin preajma, atunci te va tine aproape de el/ea. Acest lucru nu tine doar de munca pe care o depuneti. Puteti fi cel mai eficient angajat, dar total dezagreat de sef.

Prin urmare, incercati sa nu uitati ce lucruri ii plac sefului. Are o echipa favorita de fotbal, prefera cafea sau ceai, adora un film pe care nu l-ati putut suporta? Important este sa nu faceti comentarii negative la adresa acestor lucruri, chiar daca nu sunteti de acord cu ele.

Alegeti proiectele cu impact maxim

Daca aveti tendinta sa va oferiti voluntar pentru toate proiectele mentionate de sef, veti parea disperat si, la un moment dat, nu veti mai putea face fata cerintelor. Pe de alta parte, nici nu spuneti nu, deoarece veti crea impresia ca nu stiti sa munciti in echipa.

Cel mai bine este sa alegeti proiectele cele mai "profitabile", adica cele care vor fi observate si de superiorii sefului direct si care sunt mai importante pentru companie. Daca incepeti sa va simtiti coplesit de situatie, intrebati care sunt prioritatile, apoi faceti sugestii pentru delegarea sarcinilor.

Petreceti timp cu cei mai 'tari' angajati din companie

Nu trebuie sa va imprieteniti cu cineva din prima zi la noul loc de munca. Pentru o perioada, observati care sunt relatiile din grup, care sunt angajatii influenti si care nu si creati o legatura cu seful direct. Daca va observa ca va asemanati persoanelor din nivelul sau din ierarhia firmei, va fi mai inclinat sa va promoveze.

Insa nu uitati sa fiti dragut cu toata lumea, o atitudine neprietenoasa nefiind de dorit niciodata.

Sprijiniti-va seful

Unul din scopurile voastre trebuie sa fie ajutarea sefului sa primeasca laude si sa fie recunoscut de superiorii sai. Isi va aminti de acest lucru cand va veni vorba de promovarea cuiva.

Daca exista si o tinta financiara pe care seful direct trebuie sa o atinga, faceti tot posibilul ca acest lucru sa se intample.

Deveniti indinspensabil

Fie ca aveti o idee stralucita pentru a suplimenta castigurile, fie ca sunteti persoana la care apeleaza toti clientii firmei sau cea la care toti ceilalti angajati vin cand au nevoie de rezolvarea unei probleme, trebuie sa gasiti o modalitate prin care va veti asigura ca vi se va simti lipsa, in cazul unei plecari. Dar tineti minte sa nu va laudati cu rezultatele bune inregistrate, deoarece veti deveni neplacut si veti atrage invidia multora.

#job, #promovare, #loc de munca, #somaj , #stiri Impact