Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CSA va aplica teste de stres companiilor de asigurari la finalul lui 2009 sau inceputul lui 2010

CSA va aplica teste de stres companiilor de asigurari la finalul lui 2009 sau inceputul lui 2010

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) va aplica, in ultimul trimestru din 2009 sau la inceputul lui 2010, teste de stres pentru a verifica stabilitatea financiara a companiilor de asigurari, a declarat joi vicepresedintele CSA, Tudor Balta, potrivit NewsIn.

"CSA ia in calcul derularea, in trimestrul patru sau la inceputul lui 2010, a unor teste de stres prin care sa verifice stabilitatea financiara a companiilor de asigurari. Testele vor fi efectuate odata cu studiul de impact cantitativ QIS5", a spus Balta.

El a mentionat, de asemenea, ca CSA vrea sa adopte unele masuri "care sa duca la imbunatatirea activitatii de management al riscului in companii" si a precizat ca efectuarea testelor de stres depinde de "gradul de performanta al activitatii de management al riscului, dar si de experienta personalului".


In prezent, peste 40 de companii de asigurari concureaza pe o piata care a ajuns anul trecut la un volum de prime brute subscrise de 8,8 miliarde lei (2,4 miliarde euro).


Societatile de asigurare din Romania au inregistrat anul trecut o pierdere neta de 575,8 milioane lei (156,3 milioane euro), marcand al treiea an consecutiv de rezultat negativ pe ansamblul pietei, potrivit datelor publicate de arbitrul asigurarilor. 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1246 ori
Citeste mai multe desprecsa teste stres companii asigurari