Criza euro zguduie bursele din Asia

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 10:26
1238 citiri
Criza euro zguduie bursele din Asia

Bursele din Asia au scazut puternic luni, din cauza temerilor privind impactul crizei datoriilor de stat din zona euro asupra economiei globale, care au determinat totodata deprecierea monedei euro si cresterea pretului aurului, conform Mediafax.

Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a coborat cu 3,6%, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in coborare cu 1,8%.

Preturile marfurilor au fost afectate sever de temerile privind economia. Cuprul s-a depreciat cu 5%, la cel mai scazut nicel din iulie 2010, iar petrolul a pierdut peste un dolar.

Tranzactiile futures de pe marile piete europene anunta scaderi abrupte, de pana la 3%, in deschidere.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a coborat cu 5%, la cel mai redus nivel din mai 2009, din cauza temerilor privind o posibila corectie pe piata imobiliara chineza.

Euro a coborat la 1,3322 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimele opt luni, iar aurul s-a apreciat cu 0,6%, la 1.631,89 dolari pe uncie.

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#criza, #criza economica, #criza financiara, #criza globala, #piata capital, #bursa, #bursa asia, #bursa scadere , #stiri Impact