Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consumul global de energie va scadea in 2009 pentru prima data in ultimii 64 de ani

Consumul global de energie va scadea in 2009 pentru prima data in ultimii 64 de ani

Consumul global de energie va scadea in 2009 pentru prima data in ultimii 64 de ani, cu 3,5%, potrivit Agentiei Internationale pentru Energie, citata de Financial Times.

In China, unde cantitatea de curent electric folosit este considerata un barometru mai sigur al activitatii economice decat indicatorii macro, cererea se va reduce in acest an cu 2% comparativ cu 2008. Rusia va inregistra un declin de aproape 10%, in timp ce in statele membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica scaderea va fi de 5%, potrivit Mediafax.

Agentia subliniaza ca diminuarea consumului in sectorul industrial va avea cel mai mare impact asupra cererii de electricitate.


Pentru India, agentia anticipeaza o crestere a cererii de 1%.


Consumul de energie electrica a crescut cu 25% in perioada 2000-2006, la nivel mondial. In 2007 a urcat cu 4,7%, iar anul trecut cu 2,5%.


Cererea globala pentru titei a scazut de mai multe ori de la finele celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Agentia Internationala pentru Energie a estimat, in luna mai, ca cererea pentru petrol va fi cu 3% mai redusa in acest an, in comparatie cu nivelul din 2008.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1093 ori
Citeste mai multe despreconsum energie electricitate economie