Consumatorii vor fi informati in privinta surselor din care este produsa electricitatea

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 16:38
1048 citiri
Consumatorii vor fi informati in privinta surselor din care este produsa electricitatea

Consumatorii de energie vor fi informati cu privire la sursele din care este produsa electricitatea pe care o primesc de la furnizori, masura fiind inclusa intr-un proiect hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei, informeaza Mediafax.

Hotararea de guvern, aflata in dezbatere publica, vizeaza aprobarea unui regulament de emitere si urmarire a garantiilor de origine pentru energia produsa din surse regenerabile.

"Proiectul de act normativ are un impact social pozitiv, deoarece consumatorii sunt informati cu privire la mixul de combustibil din care a fost produsa energia electrica achizitionata de furnizorul cu care a incheiat contract de furnizare. Este posibil ca un consumator sa aleaga un furnizor si pe criteriul mixului de combustibil utilizat la producerea energiei, avand in vedere posibilitatea exceptarii de la plata accizei pentru energia produsa din surse regenerabile", se arata in nota de fundamentare a hotararii de guvern.

Garantiile de origine, care vor fi acordate de ANRE, au rolul de a informa consumatorul final de energie in privinta surselor din care este produsa electricitatea pe care o consuma, precum si pentru a fi exceptat de la plata accizei pentru energia produsa din surse regenerabile.

De asemenea, aceste garantii de origine vor contine informatii sursa din care a fost produsa energia electrica, data si locul producerii sau puterea instalata a unitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consumatori surse energie regenerabile electricitate , #stiri Impact