Compania Nationala a Uraniului si-a stabilit pentru acest an investitii de 29,8 milioane lei

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 12:16
3154 citiri
Compania Nationala a Uraniului si-a stabilit pentru acest an investitii de 29,8 milioane lei

Compania Nationala a Uraniului (CNU) si-a stabilit un program de investitii de 29,8 milioane lei, pentru acest an, cu un milion lei mai putin decat investitiile realizate anul trecut, potrivit datelor transmise de companie.

"Pentru anul 2009, Compania Nationala a Uraniului si-a fundamentat un program investitional in valoare de 29,8 milioane lei. Domeniul principal il reprezinta protectia mediului, respectiv incadrarea in normativele de calitate a apelor uzate deversate in apele curgatoare.

Concret, compania si-a propus "continuarea lucrarilor la statia de tratare a apelor evacuate in emisar provenite din iazul de decantare Feldioara, judetul Brasov - Modul M4, al carui termen de finalizare este 2010", potrivit datelor transmise de Compania Nationala a Uraniului.

Potrivit reprezentantilor companiei, realizarea modulului M4 este conditie obligatorie asumata prin programele de conformare incheiate cu Ministerul Mediului pentru prelungirea autorizatiei de functionare a companiei. "Sursele de finantare a investitiilor vor fi asigurate (propunere CNU) din surse proprii - 10,3 milioane lei si fonduri de la bugetul de stat -19,5 milioane lei", spun reprezentantii CNU.

Pentru anul 2008, realizarile sunt in valoare de 30,8 milioane lei, din care din surse bugetare - 8,2 milioane lei si fonduri de la bugetul de stat - 22,6 milioane lei. Domeniile in care au fost facute investitiile anul trecut sunt: protectia mediului privind incadrarea in indicatorii de calitate a apelor uzate deversate in ape curgatoare; cresterea randamentelor de rafinare si reducere a costurilor de productie; mentinerea capacitatilor de productie; utilaje si echipamente tehnologice necesare procesului de productie pentru asigurarea combustibilului nuclear din productia interna.

CNU este o compania aflata sub autoritatea Ministerului Economiei. Compania are in administrare resursele minerale de uraniu existente in Romania si desfasoara activitati de cercetare geologica si exploatare a zacamintelor de uraniu, prepararea minereurilor si rafinarea concentratelor, transportul si comercializarea acestora precum si conservarea, inchiderea si ecologizarea obiectivelor cu activitate sistata.

In paralel cu activitatea de baza, in companie se desfasoara si activitati auxiliare, precum efectuarea de analize fizico-chimice si radiometrice pe probele recoltate, precum si pentru analize de flux si de produs finit, se elaboreaza bilanturi de mediu si studii de impact; se investigheaza, se urmareste si se studiaza starea de sanatate a personalului. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#investitii, # companie, # program, # buget , #stiri Impact