Ce faci cand munca intensa nu e suficienta pentru cariera ta

Marti, 01 Februarie 2011, ora 17:50
2335 citiri
Ce faci cand munca intensa nu e suficienta pentru cariera ta

Auzim mereu de la superiori indemnul de a munci mai mult, se intampla chiar sa o auzim si in viata personala, insa in conditiile in care ziua are doar 24 de ore, sa muncesti mai mult nu este suficient atunci cand ambitiile tale sunt foarte mari. Trebuie sa muncesti inteligent daca vrei sa fructifici la maxim valoarea si eforturile tale, sunt de parere expertii in HR.

Muncind mult obtii rezultate bune, insa muncind mult si inteligent te poate ajuta sa ai cele mai bune rezultate si sa fii mai productiv printr-un management mai bun al propriilor activitati.

Aigura-te ca stii care sunt obiectivele tale

Oamenii care nu cunosc obiectivele activitatii lor profesionale sunt oamenii care irosesc cel mai mult timp, spun specialistii.

Cunoaste-ti obiectivele si vei cadea in capcana detaliilor nesemnificative in ziua ta de munca.

Creeaza o viziune

Odata stabilite obiectivele, va trebui sa iti dai seama care este perspectiva de ansamblu asupra vietii tale profesionale.

Obiectivele te ajuta sa faci pasii intr-o anumita directie, insa atunci cand ai o viziune asupra carierei tale vei sti care este calea catre care trebuie sa te indrepti dupa ce ai realizat fiecare obiectiv.

Alege calea cea mai usoara

Nu te complica atunci cand ai o sarcina de indeplinit. Foloseste-ti imaginatia si gaseste o modalitate prin care sa obtii rezultate maxime cu cel mai mic efort.
 Axeaza-te pe elementele cu impact major

Poti sa indeplinesti un obiectiv folosindu-te de un numar mare de mijloace.
Specialistii in HR te sfatuiesc sa le alegi insa pe cele care ies cu adevarat in evidenta.

Gaseste-ti o sursa continua de motivare


Daca stii cum functioneaza notiunea de "motivare", atunci esti constient ca aceasta vine din abundenta si poate uneori sa se si piarda pe parcurs.

Pentru a-ti pastra o doza de motivare pentru fiecare moment, asigura-te ca mediul in care muncesti este unul cu adevarat placut, dar si ca oamenii cu care iti petreci timpul liber fac parte din tipologia celor care iti ofera energii pozitive.

Nu te lasa prins in capcana perfectionismului

Daca perfectionistul din tine te impiedica sa obtii mai mult, invata sa renunti la obsesiile tale fata de detalii pentru ca unele lucruri se pot rezolva si de la sine, spun expertii.

Invata de la cei din jur

Fie ca este vorba de oamenii cu care muncesti, lideri, sau mentori, fie ca este vorba de carti de specialitate scrise de oameni de referinta din domeniul tau, trebuie sa fii avid de informatie, daca vrei sa adaugi o doza de inteligenta constiinciozitatii cu care iti indeplinesti sarcinile zilnice.

Daca ai gasit reteta, respect-o cu strictete

Daca ai gasit deja o cale de a atinge succesul, nu exista nimic care sa te impiedice sa o urmezi din nou.

Nu apela la idei inovative doar de dragul unei experiente noi, decat daca stii sigur ca ti-ar aduce o plusvaloare.

Cere ajutorul celor din jur

Multi dintre noi prefera sa se descurce singuri, mai degraba decat sa ii deranjeze pe ceilalti cu nevoile lor.

Oamenilor le face placere sa se simta utili si s-ar putea sa obtii chiar un raspuns de valoare, spun specialistii.

Renunta la activitatile irelevante

Cat esti la birou, incearca sa te concentrezi pe aspectele care au cu adevarat relevanta in mediul in care te afli.

Delega responsabilitatea

Daca esti la conducerea unei firme ai putea gasi o persoana cu mai putine responsabilitati care sa se ocupe de detaliile administrative, spun expertii.

Recunoaste cand ceva depaseste aria ta de cunostinte


Daca o sarcina depaseste expertiza ta si stii ca poate fi indeplinita mult mai bine de catre altcineva, nu ezita sa o "externalizezi".

Nu e cazul sa inveti un nou domeniu oridecate ori apare ceva de rezolvat, mai ales daca nu face parte din activitatile tale de baza.

Invata sa ai rabdare

Daca ai senzatia cu nu reusesti sa scoti nicio idee productiva si nicio solutie pentru impasul in care te afli, s-ar putea ca daca astepti sa treaca putin timp, lucrurile sa isi gaseasca o rezolvare in context.

Da-ti seama care sunt lucrurile pentru care merita sa lupti


Nu are niciun sens sa te zbati pentru a castiga de fiecare data cand intalnesti o situatie dificila.

Cantareste cu atentie argumentele pro si contra unui astfel de efort, iar daca scopul nu merita sa-ti consumi energiile, invata sa renunti la el.

Opreste-te, atunci cand te simti obosit

Odihna este o rampa de lansare pentru noi si noi realizari, pentru ca atunci cand esti odihnit muncesti mai bine si mai repede, spun expertii.

Revizuieste-ti activitatea in mod regulat

Fiecare sfarsit de saptamana poate fi o ocazie de a-ti analiza realizarile, dar si greselile pe care l-ai facut in ultimele zile.

Invata din greseli si astfel te asiguri ca ai o directie clara catre cariera de succes la care visai de mult.

#cariera, #inteligenta, #munca intensa, #obiective profesionale, #rezultate mai bune , #stiri Impact