Cat de importanta este locatia pentru un business

Luni, 05 Iulie 2010, ora 14:37
4000 citiri
Cat de importanta este locatia pentru un business

In vremuri de criza, cand preturile competitorilor s-au stabilizat la niveluri similare, singurul element care poate salva profitul unei companii este locatia. Cu cat clientii au acces mai usor la magazinul tau, cu atat numarul lor va fi mai mare.

In opinia lui Vlad Dutescu, Managing Partner la Sandler Training, legatura dintre locatie si volumul vanzarilor este foarte stransa.

 "Alegerea locatiei depinde foarte mult de tipul de business. Daca vorbim de retail, locatia are un rol foarte important deoarece trebuie sa fie accesibila cumparatorilor, iar daca vorbim de business-to-business, locatia nu are nici un fel de importanta".

In ultimii 2 ani, se remarca o tendinta destul de ridicata a angajatorilor de a permite angajatilor sa lucreze de acasa, potrivit lui Vlad Dutescu.

In opinia acestuia, "pentru ca o locatie sa fie buna, adica sa genereze profit, trebuie sa indeplineasca anumite criterii: sa fie situata in zone cu multa lume, cum sunt bulevardele mari, iar accesul sa fie facil si cu locuri de parcare".

Vizibilitatea, aspectul, intrarea/iesirea precum si parcarea au un impact destul de mare asupra potentialului de vanzare.

Un alt factor important atunci cand alegi locatia este piata constructiilor.

Afla daca se construieste in zona, pentru a preveni situatia in care ti-ai deschis afacerea si dupa o perioada relativ scurta de timp sa se construiasca un centru comercial sau un hypermarket.

Potrivit reprezentantului Sandler Training, alegerea  unei locatii nepotrivite poate duce la falimentul unei afaceri cu potential.

"Stiu o farmacie care era plasata la 50 de metri de Calea Dorobantilor, o zona exceptionala, dar care,  pentru ca nu era la strada, a fost inchisa din lipsa de clienti."

Este recomandat sa apelezi la un consultant imobiliar specializat in spatii comerciale, care poate oferi date despre chirii si despre volumul vanzarilor in anumite zone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#business, #constructii, #locatie, #profit, #vanzari , #stiri Impact