Cand e momentul sa-ti schimbi cariera?

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 17:03
2217 citiri
Cand e momentul sa-ti schimbi cariera?

Exista in viata fiecarui angajat un moment critic, in care rutina, stagnarea profesionala sau evenimentele din viata personala conduc la decizii majore, printre care si schimbarea carierei. 

Cand alegi o noua cariera, analizeaza atent oportunitatile, contextul si impactul pe care schimbarea o poate avea asupra ta si a bugetului familiei tale.

Analizeaza punctele tale forte si cele slabe

Gandeste-te care sunt lucrurile pe care le faci bine in mod natural si cele care necesita un efort considerabil pentru a le realiza.

Incearca sa iti dai seama daca angajatorii folosesc punctele tale forte la potential maxim, daca ai adus un plus de valoare pentru companie si daca inca mai percepi job-ul actual ca pe o provocare.

Gaseste motive serioase pentru o schimbare de cariera

Trebuie sa definesti foarte clar care este tipul de schimbare de care ai nevoie, daca vrei sa schimbi cariera sau numai locul de munca.

Daca atitudinea ta este negativa atunci cand trebuie sa iti indeplinesti sarcinile, atunci probabil postul pe care il ocupi nu este cel mai potrivit.

A gasi un job reprezinta o provocare, dar nu se compara cu schimbarea carierei.

Majoritatea cauta un alt traseu in cariera cand intervin schimbari la nivelul vietii personale, iar cel mai frecvent motiv pentru o astfel de schimbare este intemeierea unei familii.

Un orar cu multe calatorii de afaceri sau cu multe ore suplimentare nu sunt favorabile pentru un stil de viata familist.

Un alt motiv care te poate determina sa iti schimbi cariera este situatia in care perspectiva domeniului in care activezi s-a inrautatit.

Ia in considerare si alti factori

Pune in balanta securitatea carierei de acum fata de o instabilitate pe care o schimbare de pozitie o presupune.

Daca vrei sa incepi o noua cariera, este absolut necesar sa urmezi cursuri de specializare care pot fi costisitoare.

Gandeste-te daca schimbarea te ajuta sa urci pe scara profesionala si sa obtii mai multi bani.

Examineaza diferentele de salariu intre cele doua domenii si modalitatea in care va fi afectat bugetul familiei tale.

Parcurge un test de cariera

Cu ajutorul acestui test iti vei da seama ce este mai potrivit pentru tine, care sunt pasiunile tale si ce iti place cu adevarat sa faci.

Un test online de cariera te va ajuta sa iti evaluezi aptitudinile, personalitatea si interesele, oferindu-ti o lista de cariere care te-ar putea interesa. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajat, #cariera, #decizie, #job , #stiri Impact