Camera Deputatilor a ratificat acordul Nabucco

Marti, 16 Februarie 2010, ora 13:56
1172 citiri
Camera Deputatilor a ratificat acordul Nabucco

Plenul Camerei Deputatilor a votat ieri, cu 259 voturi favorabile, unul impotriva si doua abtineri, Legea de ratificare a Acordului Nabucco, incheiat la Ankara, la 13 iulie 2009, intre Austria, Bulgaria, Romania, Turcia si Ungaria, transmite NewsIn.

Din partea comisiei de servicii si industrii a Camerei, deputatul PSD Iuliu Nosa a spus, in cadrul dezbaterilor de luni seara, ca acordul de construire a gazoductului va avea un impact pozitiv asupra preturilor la gaze.

"Accesul altor state producatoare de gaze la piata Uniunii Europene, pe care pana in prezent nu aveau acces decat cu gaze lichefiate, inseamna o oferta mai buna de gaze pe piata europeana, preturi mai echilibrate si locuri de munca pentru Romania", a declarat Nosa in plenul Camerei.

Presedintele comisiei, Iulian Iancu (PSD) a sustinut ca Romania ar trebui sa devina un pivot al transportului de resurse energetice fiind de studiata in acest sens oportunitatea construirii de alte conducte precum si intensificarea trasnportului de carbune pe Dunare.

"Este un acord extrem de important pentru ca este primul proiect in ultimii sapte-opt ani ce repozitioneaza Romania pe tranzitul transportului de hidrocarburi.

Sa nu uitam ca am fost o pata alba pe harta Europei privind tranzitul de hidrocarburi, iar evenimentele ultimelor ierni privind importanta strategica a aprovizionarii cu materie prima energetica demonstreaza de ce avem azi in dezbatere un proiect de lege care sper sa castige unanimitatea pentru ca relanseaza Romania ca un jucator extrem de important in zona Marii Caspice", a spus Iancu.

La randul sau, deputatul UDMR Antal Istvan a spus ca un alt avantaj al construirii gazoductului este ca va intensifica si mai mult relatiile dintre tarile care au incheiat acordul.

Camera Deputatilor este prima Camera sesizata, legea merge spre ratificare si la Senat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vivo X100 Ultra, telefonul care vrea să ofere o cameră profesională cu performanțe de top
Vivo X100 Ultra, telefonul care vrea să ofere o cameră profesională cu performanțe de top
Compania Vivo este pe cale să lanseze pe piață modelul X100 Ultra, un telefon care promite să rivalizeze cu Xiaomi 14 Ultra în domeniul fotografic, ducând performanța la nivelul aparatelor...
#nabucco, #plen, #camera, #deputatilor , #stiri Impact