Bursele asiatice au avut cea mai slaba luna, din 2008 pana acum

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 08:20
1376 citiri
Bursele asiatice au avut cea mai slaba luna, din 2008 pana acum

Bursele din Asia au cazut, vineri, completand astfel cea mai slaba performanta la o luna de la criza din 2008, cand actiunile chinezesti au inregistrat pierderi majore, pana acum.

Moneda euro s-a depreciat, de asemenea, si a inregistrat cea mai mare cadere din ultimul an, in conditiile in care aprobarea parlamentara pentru fondul de salvare a avut un impact pe termen scurt, potrivit Reuters.

Teama raspandirii crizei europene a datoriilor si a incetinirii economiei globale care ar putea afecta si exporturile asiatice i-au determinat pe  investitori sa isi reduca investitiile in activele riscante din luna septembrie.

Pietele din Asia, considerate de investitori ca ar avea fundamente superioare in comparatie cu pietele dezvoltate din vest, nu au fost imune, insa.

Principalele active chinezesti listate la Hong Kong au scazut cu 3.3%, sub nivelul restului regiunii, in conditiile in care investitorii si-au vandut actiunile bancare.

In Asia, bursele din Japonia, Australia si Coreea au fost stabile si s-au indreptat spre scadere au scazut cu 1.8&.

Activele MSCI Asia Pacific din afara Japoniei au scazut cu 1.3 procente, dupa ce a crescut timp de trei zile consecutive. Per total, scaderea pentru luna septembrie a fost de peste 13 procente, cea mai mare scadere din octombrie 2008.

Contractele futures din SUA au scazut si ele cu 0.6%, dupa ce a inregistrat o urcare decenta, joi.

#burse asia, # septembrie scadere burse, # burse, # asia , #stiri Impact