Boc: Impactul deciziei CCR este de 1,3% PIB

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 15:58
1267 citiri
Boc: Impactul deciziei CCR este de 1,3% PIB

Impactul deciziei de vineri a CCR, care a declarat neconstitutionale o parte din masurile de austeritate asumate de Executiv, este de 1,3% din PIB, procent care trebuie compensat prin masurile ce vor fi stabilite de Guvern, precizeaza NewsIn.

"Peste 1,3% din PIB", a declarat Boc, intrebat ce procent din PIB ar trebui sa compenseze Guvernul.

Executivul negociaza in acest moment cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala un pachet alternativ de masuri, care era deja pregatit, a declarat vineri premierul Emil Boc, precizand ca masurile din pachet vor fi prezentate opiniei publice la finalul negocierilor.

"Este firesc, inainte de a anunta orice masura, ea sa fie discutata ?i negociata cu partenerii cu care suntem in acord. In consecinta, nu voi putea face nicio declaratie concreta, inainte de finalizarea acestei negocieri pe care o avem cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala", a declarat Boc, intrebat daca Executivul ia in calcul majorarea cotei unice sau a TVA.

Potrivit premierului, nu este nevoie ca delegatia FMI sa revina in Romania pentru discutii.

"Negocierile pot avea loc ?i fara intoarcerea delegatiei", a precizat el. Seful Executivului a spus ca masurile validate prin decizia CCR - respectiv reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor si recalcularea pensiilor, cu exceptia celor ale magistratilor - vor fi aplicate.

Emil Boc a spus ca nu comenteaza decizia CCR, dar ca solutiile propuse in cele doua Legi pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea erau cele mai bune "din punct de vedere economic" pentru Romania, chiar daca implicau costuri politice.

Surse guvernamentale au declarat pentru NewsIn ca Executivul ia in calcul cresterea Taxei pe Valoarea Adaugata de la 19% la 24%, ca urmare a deciziei CCR cu privire la legile austeritatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #decizie, #ccr, #pib , #stiri Impact