Berceanu vrea sa realizeze audituri de siguranta rutiera, din 2011

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 15:58
1466 citiri
Berceanu vrea sa realizeze audituri de siguranta rutiera, din 2011

Ministrul transporturilor Radu Berceanu a initiat un proiect de Ordonanta a Guvernului privind gestionarea sigurantei circulatiei pe infrastructura rutiera, act normativ care propune prevenirea si reducerea pierderilor umane, materiale si financiare cauzate de accidentele rutiere, scrie NewsIn.

"Poate fi auditor de siguranta rutiera o persoana care are studii superioare de lunga durata in constructia si proiectarea drumurilor, constructii, ingineria transporturilor rutiere sau autovehicule rutiere si are experienta de cel putin 5 ani in domeniul respectiv.

Formarea, instruirea si perfectionarea profesionala a auditorilor de siguranta rutiera se asigura prin organizarea cursurilor de specialitate de catre un Institut de Siguranta Rutiera", se arata in proiectul de act normativ.

Evaluarea de impact asupra sigurantei rutiere va fi parte integranta a studiului de prefezabilitate sau, dupa caz, a studiului de fezabilitate al unui proiect de infrastructura rutiera.

Raportul de evaluare de impact asupra sigurantei rutiere trebuie sa indice considerentele in materie de siguranta rutiera care contribuie la alegerea solutiei propuse si sa furnizeze toate informatiile relevante necesare realizarii unei analize costuri-beneficii a diverselor optiuni evaluate.

In proiect se mai arata ca inspectia de siguranta se realizeaza obligatoriu pentru fiecare drum public o data la doi ani, alternativ in perioadele iarna si vara, se concretizeaza intr-un raport de inspectie de siguranta si cuprinde verificarea periodica a gradului de deteriorare a elementelor care influenteaza siguranta rutiera, mentinerea caracteristicilor initiale privind semnalizarea si, dupa caz, analiza posibilelor efecte ale lucrarilor rutiere asupra sigurantei traficului.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, in cazul unui accident de circulatie soldat cu persoane decedate sau raniti grav, inregistrat pe un drum public, administratorul drumului va solicita imediat, obligatoriu, executarea unei inspectii de siguranta suplimentara care sa identifice elementele care au favorizat producerea accidentului respectiv si sa faca recomandarile necesare.

Prevederile privind eliminarea riscurilor continute in raportul de audit de siguranta rutiera au caracter obligatoriu pentru investitor.

Investitorul are obligatia de a intreprinde demersurile necesare, in relatie cu proiectantul si/sau executantul, dupa caz, pentru a asigura respectarea prevederilor continute in raportul de audit de siguranta rutiera, inainte de finalizarea stadiului supus auditarii.

Dupa finalizarea executiei proiectelor de infrastructura rutiera, auditorul de siguranta rutiera sau echipa de auditori de siguranta rutiera care a efectuat auditul de siguranta rutiera participa ca invitat la receptia lucrarii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#berceanu, #audit, #siguranta, #rutiera, #infrastructura , #stiri Impact