Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile din Europa de Est sunt ingrijorate

Bancile din Europa de Est sunt ingrijorate

Mai multe banci centrale din Europa de Est, ce fac parte din state membre ale Uniunii Europene (UE), si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu anumite comentarii "ce induc in eroare" si care se refera la sectoarele financiare din aceste tari, scrie Reuters.

Intr-o declaratie comuna, autoritatile de supraveghere bancara din Cehia, Slovacia, Polonia, Romania si Bulgaria considera ca "initiativele lansate public" ce accentueaza expunerea bancilor din tarile Europei de Vest, membre UE, fata de Europa Centrala si de Est, submineaza eforturile de mentinere a stabilitatii.

"Informatiile publicate...sunt adesea prea simplificate si induc in eroare, acestea putand avea un impact negativ asupra bancilor care opereaza in aceste tari", arata declaratia comuna, publicata pe pagina de internet a bancii centrale din Slovacia.


In comunicat nu se explica ce se intelege prin "initiative publice". Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1209 ori
Citeste mai multe desprebanci europa