Bancile britanice vor pierde 1.000 miliarde de lire sterline

Luni, 12 Iulie 2010, ora 09:21
1198 citiri
Bancile britanice vor pierde 1.000 miliarde de lire sterline

Inasprirea reglementarilor bancare va priva sistemul financiar britanic de 1000 de miliarde de lire sterline, ceea ce va afecta revenirea economiei si va limita creditarea, potrivit unui studiu al PricewaterhouseCoopers, preluat de The Guardian, precizeaza Mediafax.

Inasprirea legislatiei privind institutiile de credit va reduce cresterea economica cu doua puncte procentuale, se arata in studiul PricewaterhouseCoopers.

Sefii bancilor britanice se vor intalni cu ministrul de Finante, George Osborne, pentru a-si exprima ingrijorarile legate de impactul modificarilor legislative, care impun institutiilor de credit, printre altele, sa majoreze rezervele de capital. 

Aceste schimbari vin intr-un moment in care Banca Angliei retrage masurile de asigurare a lichitatii in sistemul bancar, introduse in timpul crizei financiare.

Programele de lichiditate vor expira la sfarsitul anului 2012, iar inchiderea lor va priva bancile de 400 de miliarde de lire sterline, potrivit Asociatiei Bancherilor Britanici.

Conditiile referitoare la consolidarea capitalului vor determina industria bancara sa blocheze fonduri de 600 de miliarde de lire, care ar fi putut fi directionate catre creditarea firmelor si a populatiei.

Osborne este, insa, hotarat sa continue reforma legislativa. In plus, el apreciaza ca bancile ar trebui sa coopereze cu guvernul pentru a se asigura alimentarea cu lichiditati a economiei.

Banca Angliei a calculat ca bancile ar putea elibera capital suplimentar de pana la 10 miliarde de lire sterline prin limitarea bonusurilor si reducerea dividendelor acordate actionari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legislatie, #banci, #britanice, #lire, #credite , #stiri Impact