Banca americana Silverton, este cel mai grav faliment din 2009

Duminica, 03 Mai 2009, ora 00:48
1743 citiri
Banca americana Silverton, este cel mai grav faliment din 2009

Autoritatile de reglementare din SUA au declarat falimentul bancii Silverton, din Atlanta, care furniza servicii altor banci si reprezinta cel mai important caz de faliment in sistemul bancar american de la inceputul anului, dar oficialii sustin ca impactul va fi minim, relateaza Reuters.

Silverton avea aproximativ 1.400 de banci cliente in 44 de state si oferea servicii precum operatiuni cu carduri de credit sau vanzari de imprumuturi, inclusiv ipotecare. Institutia federala pentru asigurarea depozitelor a anuntat ca a creat o "banca-punte" pentru preluarea Silverton, spunand ca aceasta solutie va permite clientilor bancari sa isi continue afacerile cu daune minime.

"Masurile pe care le-am luat nu vor schimba conditiile pentru niciuna dintre bancile cliente" ale Silverton, a spus Mitchell Glassman, director in cadrul institutiei americane de reglementare.

Silverton avea active de 4,1 miliarde dolari si depozite in valoare de 3,3 miliarde, fiind cel mai mare faliment bancar dupa Downey Savings and Loan, care a cazut in noiembrie si avea active de 12,8 miliarde dolari.

Oficialii americani spun ca falimentul Silverton va costa 1,3 miliarde dolari, din fondul de garantare a depozitelor. Falimentul Silverton este al 30-lea caz de acest fel din SUA de la inceputul anului si a fost urmat de vestea ca autoritatile americane au inchis alte doua institutii: Citizens Community Bank of Ridgewood din New Jersey, cu active de 45,1 milioane dolari si America West Bank of Layton, din Utah, cu active de 299,4 milioane dolari.

Un oficial american a pus prabusirea Silverton pe seama unui portofoliu toxic de aproximativ un miliard dolari, format din imprumuturi ipotecare. Ca asa-zisa banca corespondenta, Silverton nu a luat depozite direct de la public si nici nu a dat credite consumatorilor.

Era detinuta de aproximativ 400 de banci actionare, descrise de catre autoritatile americane de reglementare ca banci mici, cu influenta locala.

Silverton este una din cele 20 de banci americane care ofera servicii altor banci si prima institutie de acest fel care intra in faliment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#silverton, # faliment , #stiri Impact