Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apartamente sub 900 euro/mp, la Timon

Apartamente sub 900 euro/mp, la Timon

Pretul mediu al locuintelor din cadrul editiei de toamna a targului Timon este de 900 euro/mp, in timp ce apartamentul cel mai scump costa 1.400 euro/mp, a declarat joi, la inaugurarea targului, reprezentantul companiei organizatoare Admedia Consulta, Vlad Vlasceanu.

"Scopul acestui targ este acela de a aduce vizitatorilor oferte de piata relevante, la un pret mediu de sub 900 de euro/mp, ceea ce reprezinta 55% din valoarea indicelui BREI N comunicat in luna august a acestui an, de 1.647 euro/mp. Avand in vedere ca sub acest nivel peturile nu pot scadea, astfel incat sa oferim modalitati flexibile de finantare", a spus Vlad Vlasceanu.

Potrivit acestuia, in prezent exista circa 150 de proiecte anuntate in Bucuresti, din care 65% au sanse de finalizare, astfel incat, in anul 2011 se va ajunge la un stoc de 17.235 de locuinte noi in Capitala. In decembrie 2008, potrivit datelor INS, numarul total al locuintelor era de 908.372, ceea ce inseamna ca, pana in 2010 se vor construi 0,88% locuinte noi.

Presedintele consiliului de administratie al dezvoltatorului Impact, Dan Ioan Popp, a spus ca 60% dintre locuintele existente pe piata autohtona sunt vechi.

"Durata medie a unei locuinte autohtone este de 50 de ani, iar in aceste conditii 60% dintre locuintele din patrimoniul imobiliar al tarii au fost construite in anul 1977. Apartamentele ar trebui evaluate de fapt si in functie de cat de batrane sunt, iar ciclul lor ar trebui innoit", a precizat Popp.

De asemenea, Vlasceanu a precizat ca 51% dintre locuintele prezentate in cadrul celei de-a doua editii de toamna a targului Timon sunt locuinte noi, iar expozantii prezenti ofera conditii felxibile de finantare si 87% dintre ei vor acorda rate directe, de pana la 12 ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1841 ori
Citeste mai multe despreapartamente locuinte pret targ timon