Anil Gupta: "Actualul deceniu, cel mai periculos pentru economia mondiala

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 17:56
1403 citiri
Anil Gupta: "Actualul deceniu, cel mai periculos pentru economia mondiala

Actualul deceniu va fi cel mai periculos din economia mondiala din perioada 1950-2050, considera Anil Gupta, profesor de strategie la University of Maryland, conform Mediafax.

"Vad acest deceniu ca deceniul de curbura. Economiile dezvoltate reprezinta inca 70% din PIB mondial, dar pana in 2020 vor fi mai putin de 50%. Dupa 2020, problemele cronice ale economiilor dezvoltate vor avea implicatii mai putin serioase pentru economia globala. Pana in 2025, PIB al Asiei va fi mai mare decat cel al SUA si Europa la un loc, in timp ce impactul global al oricaror turbulente va fi mai mic", a declarat Gupta pentru postul de televiziune CNBC.

In SUA si Europa vor fi necesare ajustari semnificative pentru adaptare, la fel si in marile economii emergente.

Aceasta viziune este impartasita de seful diviziei pentru strategie macro si de investitii la HSBC Global Asset Management, Philip Poole.

"Lumea se va muta din ce in ce mai mult catre Est si se va indeparta de Vest si economiile avansate, in timp ce importanta acestora va continua sa scada", a spus el.

In contextul crizei datoriilor suverane din zona euro, a somajului si cresterii economice lente din SUA, exista argumentele pentru a afirma ca "lumea dezvoltata" se afla intr-o perioada prelungita de difcultati economice, noteaza CNBC.

#criza, #criza economica, #criza mondiala, #anil gupta , #stiri Impact