AmCham Romania: autoritatile sa revina asupra deciziei de crestere a TVA

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 11:23
1403 citiri
AmCham Romania: autoritatile sa revina asupra deciziei de crestere a TVA

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) recomanda autoritatilor revenirea asupra deciziei de crestere a TVA sau cel putin limitarea aplicarii la anul 2010, exprimandu-si ingrijorarea cu privire la modul in care sunt adoptate si aplicate masurile cu impact asupra mediului de afaceri, relateaza Mediafax.

"In ultima perioada asistam la numeroase incercari ale autoritatilor de a solutiona problemele acute ale economiei, insa constatam lipsa de coordonare si aliniere la nivelul factorilor de decizie si tergiversarea deciziilor datorita neasumarii acestora la nivel politic", a declarat intr-un comunicat Sorin Mindrutescu, presedintele AmCham Romania.

El atrage atentia ca un astfel de mod de lucru afecteaza increderea investitorilor prezenti si potentiali in mediul de afaceri local si are deja consecinte la nivel economic si social.

Masurile recomandate de AmCham in vederea depasirii crizei economice includ, printre altele, mentinerea cotei unice de impozitare a venitului, revenirea asupra deciziei de crestere a TVA sau cel putin limitarea acestei modificari la anul 2010, limitarea si controlul riguros al achizitiilor publice prin intermediul unor structuri specializate.

Alte propuneri vizeaza cresterea capacitatii de colectare a veniturilor la buget prin restructurea sistemului si implementarea unor solutii informatice integrate, precum si modernizarea codului fiscal.

"AmCham Romania isi exprima ingrijorarea cu privire la modul in care sunt adoptate si implementate masurile cu impact asupra mediului de afaceri si solicita autoritatilor implicarea sectorului privat in procesul decizional ce vizeaza economia", se mai arata in comunicat.

In acest sens, investitorii americani considera ca este nevoie sa fie elaborat un plan de redresare economica cu implicarea mediului de afaceri. 

#tva, # autoritati, # afaceri , #stiri Impact