Altex a adaugat luna iulie la programul de reciclare a deseurilor de produse electronice

Duminica, 08 Iulie 2007, ora 21:05
1608 citiri

Altex a prelungit cu o luna programul de reciclare a deseurilor de produse electronice conform normelor europene de protectie a mediului, informeaza compania.

Altex a lansat in iunie 2007, in colaborare cu furnizorii de televizoare LCD sau Plasma, primul program de comunicare cu scopul promovarii reciclarii acestor deseuri.

Scopul proiectului 'Meriti un televizor mai bun' este promovarea noilor norme privind protectia mediului. Programul vizeaza implicarea populatiei in procesul de reciclare prin oferirea unei motivatii in a participa activ la reciclarea televizoarelor vechi.

Pentru aceasta, se ofera un cupon valoric de 150 de lei pentru fiecare televizor vechi adus la Media Galaxy Colentina. Cuponul poate fi folosit pentru achizitionarea unui televizor LCD sau plasma in orice magazin Media Galaxy din Bucuresti.

Campania avut un impact pozitiv si a sprijinit declansarea procesului de reciclare si, datorita cresterii interesului populatiei pentru aceasta actiune s-a prelungit perioada de derulare si pentru luna iulie.

"Inteleg ca nu este o prioritate a momentului, datorita volumului redus generat, dar tocmai pentru a ajuta acest proces care este la inceput am demarat proiectul. Apreciem sustinerea furnizorilor in organizarea acestei campanii si ne bucuram de faptul ca se creaza o traditie in reciclarea deseurilor conform normelor europene de protectia mediului", a afirmat Dan Ostahie, presedinte Altex.

'Programul 'Meriti un televizor mai bun' propus de Media Galaxy partenerilor sai, practic principalilor producatori de televizoare LCD sau Plasma prezenti pe piata din Romania, este un gest responsabil, cu o puternica componenta ecologica, lansat la foarte scurt timp de la intrarea in vigoare in Romania (la 31 Aprilie) a normelor europene privind deseurile de echipamente electrice si electronice si colectarea taxei de reciclare a acestora.

Aceasta este motivul pentru care am intrat fara ezitare in parteneriat cu Media Galaxy in aceasta actiune', a declarat Cristian Moanta, senior manager, marketing Sony Central & South-East Europe.

La randul sau, directorul general Panasonic Romania, Catalin Savulescu, a precizat ca politica companiei pe care o reprezinta este aceea de a minimiza emisiile de CO2, deseurile si substantele chimice pe intreaga durata de viata a produsului, imbunatatind, in acelasi timp, calitatea vietii cumparatorilor.

'Mai mult decat atat, de multi ani noi am initiat campanii media pentru constientizarea necesitatii reciclarii produselor electronice si activitatilor generale de protejare a mediului. Acestea sunt motivele pentru care am sustinut si vom sustine aceasta campanie', a adaugat Catalin Savulescu.

Media Galaxy este marca a grupului Altex, lider pe piata de electronice, electrocasnice si IT&C din Romania. In prezent reteaua numara 14 magazine deschise in principalele orase din tara.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)