Agentii economici vor plati pana la 1.300 de euro pentru eticheta ecologica

Miercuri, 07 Martie 2007, ora 17:46
1183 citiri

Operatorii economici trebuie sa plateasca o suma cuprinsa intre 300 si 1.300 de euro pentru obtinerea etichetei ecologice, iar tariful anual pentru utilizarea acesteia este de 0,15% din volumul anual al vanzarilor, cu limita minima de 500 de euro si cea maxima de 25.000 de euro, informeaza Guvernul.

Potrivit Hotararii de Guvern privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea aplicarii Regulamentului (CE) 1980/2000 privind sistemul revizuit de acordare a etichetei ecologice comunitare, aprobata, miercuri, in sedinta Executivului, agentii economici care doresc sa obtina eticheta ecologica pentru un produs trebuie sa achite, odata cu solicitarea etichetei ecologice, un tarif pentru procesarea cererii.

Tariful mimin este fixat ca fiind echivalentul in lei al sumei de 300 de euro, iar tariful maxim reprezinta echivalentul in lei al sumei de 1.300 de euro.

Ulterior obtinerii acestei etichete, agentii economici sunt obligati la plata unui tarif pentru utilizarea ei. Astfel, tariful anual este egal cu 0,15% din volumul anual al vanzarilor produsului care a obtinut eticheta ecologica in cadrul Comunitatii. Tariful minim anual se fixeaza ca fiind echivalentul in lei a 500 de euro pe grupa de produse si pe operator economic, iar tariful maxim se fixeaza ca fiind echivalentul in lei al sumei de 25.000 de euro.

Potrivit actului normativ, criteriile de acordare a etichetei ecologice sunt folosite pentru a limita impactul asupra mediului pe parcursul ciclului de viata al serviciilor. Acestea promoveaza in special reducerea consumului de energie, de apa si de deseuri generate si favorizarea utilizarii resurselor regenerabile si a substantelor mai putin daunatoare mediului.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...