Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agentii economici vor plati pana la 1.300 de euro pentru eticheta ecologica

Agentii economici vor plati pana la 1.300 de euro pentru eticheta ecologica

Operatorii economici trebuie sa plateasca o suma cuprinsa intre 300 si 1.300 de euro pentru obtinerea etichetei ecologice, iar tariful anual pentru utilizarea acesteia este de 0,15% din volumul anual al vanzarilor, cu limita minima de 500 de euro si cea maxima de 25.000 de euro, informeaza Guvernul.

Potrivit Hotararii de Guvern privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea aplicarii Regulamentului (CE) 1980/2000 privind sistemul revizuit de acordare a etichetei ecologice comunitare, aprobata, miercuri, in sedinta Executivului, agentii economici care doresc sa obtina eticheta ecologica pentru un produs trebuie sa achite, odata cu solicitarea etichetei ecologice, un tarif pentru procesarea cererii.

Tariful mimin este fixat ca fiind echivalentul in lei al sumei de 300 de euro, iar tariful maxim reprezinta echivalentul in lei al sumei de 1.300 de euro.

Ulterior obtinerii acestei etichete, agentii economici sunt obligati la plata unui tarif pentru utilizarea ei. Astfel, tariful anual este egal cu 0,15% din volumul anual al vanzarilor produsului care a obtinut eticheta ecologica in cadrul Comunitatii. Tariful minim anual se fixeaza ca fiind echivalentul in lei a 500 de euro pe grupa de produse si pe operator economic, iar tariful maxim se fixeaza ca fiind echivalentul in lei al sumei de 25.000 de euro.

Potrivit actului normativ, criteriile de acordare a etichetei ecologice sunt folosite pentru a limita impactul asupra mediului pe parcursul ciclului de viata al serviciilor. Acestea promoveaza in special reducerea consumului de energie, de apa si de deseuri generate si favorizarea utilizarii resurselor regenerabile si a substantelor mai putin daunatoare mediului.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1078 ori