Afacerile dealerului Saab in Romania au scazut in T1 cu 30,4%

Joi, 02 Iulie 2009, ora 17:32
1395 citiri
Afacerile dealerului Saab in Romania au scazut in T1 cu 30,4%

Cifra de afaceri a companiei Augusta Motors, dealerul oficial al Saab pe Bucuresti, a scazut cu 30,4% in primul trimestru din 2009 fata de perioada similara a anului trecut, la 2,461 milioane lei, a declarat directorul general al companiei, Horatiu Ionescu.

"Din punctul nostru de vedere, anul 2007 a fost unul mai bun in comparatie cu 2008 si 2009. In 2007 am avut o cifra de afaceri de 17.623.971 lei, iar in 2008 a scazut cu 9,5%, la 15.948.767 lei", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Augusta Motors.

Conform acestuia, tinta pentru 2009 este de a se realiza o cifra de afaceri similara cu cea inregistrata in 2008.

"In momentul de fata, in contextul crizei economice care afecteaza si piata auto, un procent de aproximativ 60-70% din cifra de afaceri este dat de businessurile conexe vanzarilor de masini",  a precizat Horatiu Ionescu.

In ceea ce priveste investitiile, cele demarate in 2008 au fost stopate. "In 2008. Augusta Motors a demarat mai multe proiecte, printre care si construirea unei tinichigerii si a unei vopsitorii, insa in contextul pietei actuale acest proiect este <on hold>. Constructia, care va fi amplasata in acelasi loc cu service-ul, are rolul de a simplifica procedura de reparatie a unui autoturism si mai ales de a veni in intampinarea clientilor nostri cu o gama completa de servicii", a mai spus directorul general al Augusta Motors.

Conform acestuia, in Romania se respecta rezultatele studiilor realizate la nivel european, potrivit carora 90% dintre clientii Saab provin din segmentul business.

Cel mai vandut model al gamei Saab in Romania este Saab 9-3, in variantele SportSedan, SportCombi si Convertible.

"In toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt, va fi lansat noul model 9-5, care va fi comercializat si in Romania spre finele anului 2009. Cu siguranta va avea un impact mare asupra clientilor nostri si nu numai", a mai afirmat seful Augusta Motors

Augusta Motors nu are incheiate contracte cu firmele de inchirieri de masini, avand in schimb un serviciu propriu de rent-a-car. "Unul dintre serviciile oferite de Augusta Motors este Saab Rental, care se refera la inchirirea unui autoturism Saab 9-5 pe o perioada de la una la 12 luni".

In prezent, Augusta Motors are un numar de 21 de angajati, iar compania considera ca pana la finele anului nu se vor mai face angajari, dar nici concedieri. "Suntem un numar eficient de oameni pentru a sustine activitatea companiei. Nu este un moment propice pentru angajari sau pentru concedieri, motiv pentru care cred ca vom ramane in aceeasi formula", a afirmat Horatiu Ionescu.

in ceea ce priveste vanzarea Saab de catre GM suedezilor de la Koenigsegg, oficialul Augusta Motors considera ca aceasta afacere va avea efecte pozitive atat asupra companiei, cat si asupra clientilor marcii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#saab, # romania, # masini, # trimestru, #scazut , #stiri Impact