Actiunile europene au scazut la un nivel record

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 09:53
1063 citiri
Actiunile europene au scazut la un nivel record

Actiunile europene au scazut joi la cel mai redus nivel din ultimele trei luni pe fondul cresterii somajului in SUA, conform Mediafax.

Increderea investitorilor a fost afectata si de criza datoriilor din Grecia, iar analistii cred ca mai multa claritate in privinta noului pachet de finantare ar putea determina o revigorare a pietei.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a coborat cu 1,5%, la un nivel minim dupa jumatatea lunii martie.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate de titlurile bancare, astfel incat STOXX Europe 600 Banking Index a pierdut 2,7%.

"Exista foarte multa nervozitate si fragilitate, determinata de incetinirea cresterii economice si posibilul impact asupra persperctivei profiturilor companiilor", a declarat Bill Dinning, director pentru investitii la Aegon Asset Management din Edinburgh, care administreaza active de 48,8 miliarde de lire sterline.

Indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 1,71%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,77% si CAC 40 al bursei din Paris cu 2,16%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#piata capital, #actiuni, #bursa europa, #sonaj sua, #crestere economica , #stiri Impact