Actiunile companiilor aeriene se depreciaza masiv

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 12:41
1138 citiri
Actiunile companiilor aeriene se depreciaza masiv

Titlurile marilor companii aeriene europene s-au depreciat masiv in debutul sedintei de luni, cu 4-5%, in contextul in care suspendarea traficului aerian european provoaca pierderi de sute de milioane de euro, potrivit Les Echos, precizeaza NewsIn.

Titlurile companiei aeriene Air France-KLM si ale companiei ADP, ce administreaza aeroportul din Paris, s-au depreciat cu aproape 5%.

De asemenea, actiunile companiei germane Lufthansa au pierdut aproape 5% din valoare la bursa din Frankfurt. La bursa din Londra, titlurile companiei British Airways se depreciau luni dimineata cu aproape 4%.

Iberia, cea mai mare companie aeriana spaniola, a inregistrat un declin al valorii actiunilor de 4% la deschiderea bursei din Madrid, in pofida redechiderii tuturor aeroporturilor spaniole inca de duminica.

Potrivit unei estimari preliminare facute vineri de Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), impactul financiar al norului de cenusa vulcanica asupra companiilor aeriene este de peste 200 de milioane de dolari pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#actiuni, #companii, #trafic, #aerian , #stiri Impact