Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

A&D Pharma planuieste extinderea pe pietele central si est europene

A&D Pharma planuieste extinderea pe pietele central si est europene

Strategia grupului farmaceutic A&D Pharma pentru anul 2007 este de capta cat mai mult din cresterea sectorului farmaceutic din Romania si de a-si extinde modelul de activitate in alte piete de interes din Europa Centrala si de Est, a declarat, miercuri, directorul executiv Dragos Dinu.

A&D Pharma se asteapta ca trendul general favorabil al pietei sa continue in 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si cu reforma in desfasurare a sistemului de sanatate. Potrivit directorului executiv al A&D Pharma extinderea activitatii se va face mai intai in pietele adiacente Romaniei.

"Logistic vorbind, extinderea se va realiza in statele vecine, Bulgaria, Serbia si Ucraina. Aceste piete sunt analizate inca de anul trecut. Strategia nostra este sa urmam evolutia pe care am avut-o pe piata din Romania, unde am inceput cu distributia si ne-am extins ulterior pe wholesale si retail", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul executiv al grupului, Dragos Dinu.

Referindu-se la extinderea pe piata locala a farmaciilor, directorul executiv Dragos Dinu a precizat ca va continua coabitarea dintre retele si farmaciile independente.

Directorul A&D Pharma anticipeaza ca recent incheiata Oferta Publica Initiala alaturi de investitiile moderne in dezvoltarea capacitatii de depozitare si procesare in noul centru logistic ar trebui sa situeze societatea pe o pozitie de unde sa poata depasi rata de crestere a pietei, crescand cu o rata similara celei din 2006.

Indeplinirea cerintelor legale de conformare cu standardele GDP (Good Distribution Practice) pana in iulie 2007, la care se adauga cresterea concurentei, se asteapta sa conduca la noi consolidari pe piata de distributie farmaceutica si sa majoreze presiunea pe marje in sectorul de distributie.

Mediplus vrea sa-si imbunatateasca cota de piata in segmentul spitalelor, cu conditia ca licitatiile pentru Programele Nationale sa se relanseze in acest an. Aceste masuri sunt asteptate sa conduca la cresterea fidelitatii clientilor, sa genereze noi venituri, sa asigure sustenabilitatea marjelor actuale si sa compenseze presiunea concurentiala asupra profitabilitatii.

In primul trimestru al anului 2007 Mediplus considera ca ar putea exista un impact asupra cotei sale de piata cauzat de intreruperi temporare ale activitatii datorate punerii in functiune a noului centru logistic de la Mogosoaia.

"Reformele initiate anul trecut sunt de asteptat sa continue sa remodeleze piata farmaceutica de retail in 2007. Transferul anti-diabeticelor orale in retail in toamna lui 2006, schimbarea plafoanelor fixe catre plafoane indicative pentru tratamentul catorva boli cronice incepand cu acest an sunt de asteptat sa aiba un impact pozitiv asupra veniturilor din retail in 2007", a explicat Dinu.

Mai mult, se asteapta ca lantul de farmacii Sensiblu sa se extinda in 2007, crescand numarul unitatilor cu aproximativ 8 pana la 12 la suta, concentrandu-se in acelasi timp pe cresterea profitabila. Sensiblu anticipeaza continuarea implementarii parteneriatelor strategice deja existente cu hypermarketuri astfel incat in 2007 sa poata deschide noi farmacii in galeriile comerciale ale acestora si in alte zone cu trafic intens.

De asemenea, societatea intentioneaza sa deschida noi farmacii in apropierea spitalelor si clinicilor private. A&D Pharma urmareste sa creasca profitabilitatea farmaciilor prin construirea unor planuri individuale pentru fiecare farmacie, precum si prin oferirea de servicii mai bune clientilor fideli, fapt care este menit sa duca la cresterea cifrei de afaceri generate de detinatorii de carduri si imbunatatirea eficientei operationale. A&D Pharma are in plan ca anul acesta sa-si dezvolte portofoliul de brand-uri proprii si sa lanseze un nou brand propriu pentru produse dermo-cosmetice.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 816 ori