Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

75% din europeni se imbolnavesc din cauza conditiilor de lucru

75% din europeni se imbolnavesc din cauza conditiilor de lucru

Trei din patru cetateni europeni considera ca se imbolnavesc, intr-o buna masura, din cauza conditiilor de la locul de munca, potrivit unui sondaj paneuropean efectuat recent de Agentia Europeana pentru Sanatate si Securitate in Munca (EU-OSHA).

In timp ce 57% dintre europeni sustin ca sanatatea si securitatea in munca s-au imbunatatit in ultimii cinci ani, peste jumatate dintre respondentii din Romania (54%) apreciaza ca acestea s-au deteriorat in acest interval de timp, scrie Capital.

Cand isi aleg locul de munca, angajatii se uita in primul rand la bani si mult mai putin la celelalte aspecte.
"Climatul de munca s-a deteriorat in toate companiile, remarca Madalina Popescu, director general la PluriConsultants. Oamenii muncesc mult mai mult, pentru ca s-au facut disponibilizari masive, s-au regrupat mai multe activitati pe un post, fara sa se faca nicio pregatire, training sau marire de salariu", se arata in studiu.

Sanatatea in munca este un subiect tabu pentru companiile din Romania. Ca dovada, doar o companie din 30 a acceptat sa raspunda la intrebari pe aceasta tema, subliniaza publicatia economica.

"Presiunea cea mai mare se regaseste in departamentul de vanzari, unde procesele de vanzare si interactiunea cu clientii sunt mereu adaptate pietei. Clientii sunt din ce in ce mai bine informati si sunt interesati de aspecte legate indirect de locuinta propriu-zisa, precum clasa energetica a acesteia sau spatiile verzi aferente", a precizat Daniel Toghina, directorul de resurse umane de la Impact SA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1172 ori
Citeste mai multe despreconditii job lucru sanatate