25% din populatia planetei, conectata la internet pana la sfarsitul anului

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 23:49
1513 citiri
25% din populatia planetei, conectata la internet pana la sfarsitul anului

Numarul utilizatorilor de internet va ajunge in acest an la doua miliarde, aproape o treime din populatia de 6,9 miliarde de persoane a planetei, de la 1,75 miliarde anul trecut, potrivit unei agentii a Organizatiei Natiunilor Unite citate de Mediafax. 

Din cei 226 milioane de noi utilizatori estimati pentru anul acesta, 162 de milioane vor proveni din statele in curs de dezvoltare, a anuntat Uniunea Internationala pentru Telecomunicatii.

La sfarsitul acestui an 71% din populatia tarilor dezvoltate va avea acces la internet, fata de numai 21% in tarile aflate in dezvoltare.

Cresterea accesului la internet in banda larga este importanta, putand genera productivitate mai ridicata, locuri de munca si competitivitate economica, a afirmat secretarul general al Uniunii Internationale pentru Telecomunicatii, Hamadoun Toure.

"Internetul in banda larga este urmatoarea tehnologie cu impact major asupra lumii", a spus Toure.

Accesul la internet difera in functie de regiunea geografica, variind de la 65% in Europa si 55% pe continentele americane la 9,6% in Africa. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#acces, #internet, #populatie, #planeta , #stiri Impact